Marmara Üniversitesi'nden o bildiriye tepki!

1128 akademisyenin terör yanlısı yaptığı bildirinin yankıları sürüyor. Marmara Üniversitesi de terör bilgisine tepki gösterdi.

Marmara Üniversitesi'nden o bildiriye tepki!
17 Ocak 2016 Pazar 23:29

1128 akademisyenin barış adı altında yaptığı o terör yanlısı bildiriye ülkenin dört bir yanından ve akademisyenlerden tepki yağmaya devam ediyor. Marmara Üniversitesi de terör yanlısı bildiri için tepki verdi.

İşte Marmara Üniversitesi'nin o açıklaması:

Bir grup akademisyen tarafından “bu suça ortak olmayacağız” başlığıyla 11 Ocak Pazartesi günü kamuoyunun dikkatine sunulan bildiri metninin, bilimsel gerçekliklere dayanmayan, yanlı ve sübjektif olduğuna inanıyoruz.

Bildiri metninde ileri sürülen iddiaların gerçek dışılığı Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ile sabittir.

Otuz yılı aşkın bir süredir ülkemizin birliğine ve vatandaşlarımızın can güvenliğine kast eden terör örgütüne karşı devletimizin yürüttüğü haklı mücadele, devlet olmanın gereği ve doğal sonucudur.

Millî birlik ve kardeşlik adına devletimizin başlattığı iyi niyetli girişimlerin, terör örgütünün kasıtlı eylemleri ile inkıtaa uğradığı milletimiz tarafından bilinmektedir.

Varlık amacı bilimin gelişmesine, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanmasına katkı yapmak olan akademisyenlerin, bilimsellikten uzaklaşarak belirli ideolojik kalıpların sınırları içinde bir takım ön yargıların esiri olması, yalnızca millî birlik ve bütünlüğümüzün korunması için değil, ülkemizde bilimin gelişmesi için de endişe vericidir.

Marmara Üniversitesi olarak, Üniversitelerarası Kurul’un, milletimizin vicdanının sesi olan açıklamasını benimsiyor, millî birlik ve bütünlüğümüzün korunması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin, akademik camianın öncelikli sorumluluğu olduğuna inanıyoruz.

Bu vesile ile ülkemizin varlığını, halkımızın huzur ve asayişini canları pahasına koruyan kahraman güvenlik güçlerimize en derin şükranlarımızı sunarız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 
Marmara Üniversitesi Rektörlüğü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.