Ankara'da 15 Temmuz Şehitleri birinci yılında anılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda, 15 Temmuz demokrasi zaferi şehitleri, 15 Temmuz'da çeşitli program ve etkinliklerle anılacak.

Ankara'da 15 Temmuz Şehitleri birinci yılında anılacak
09 Mayıs 2017 Salı 19:53

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hainlerinin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016’da verilen demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybeden şehitlerin, girişimin 1. yılında çeşitli program ve etkinliklerle anılması kararı alındı. 

Meclis Başkan vekili Nail Çimen Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, kent gündemine ilişkin maddeler görüşüldü.

Toplantıda, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’nde; başta 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda olmak üzere, Belediyenin uygun göreceği yerlerde anma törenlerinin yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı görüşülerek karara bağlandı.

Meclis üyeleri Bekir Yıldız ve Mustafa Başer’in imzasıyla Meclis’e gelen yazıda, 15 Temmuz 2016 gecesi verilen demokrasi mücadelesinden bahsedilerek, “Tarihe geçen bu kahramanca mücadelede canlarını feda eden şehitlerimizi anmak ve bu manada milletimizin kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir” denildi. 

Yazıda ayrıca, “…15 Temmuzla ilgili bilgilendirilmelerin yapılması, ses, video konferans düzenlemelerinin kurulması, düzenlenecek programlara anlamına uygun sanatçı ve gösteri gruplarının getirilmesi… Ayrıca törenlere katılacaklara ücretsiz kumanya ve 15 Temmuz günü saat 06.00’dan 16 Temmuz saat 08.00’a kadar ücretsiz ulaşımın sağlanması… Fener alayı düzenlenmesi ve her türlü organizasyonun yapılarak ihtiyaçların yapılması…” ifadelerine yer verildi.

Başkanlık yazısının okunmasının ardından yazı oy birliği ile kabul edildi. 

Meclise gelen bir diğer Başkanlık yazısın da ise Bosna Hersek Büyükelçiliği’nin talebi üzerine elçiliğin hizmetinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 adet binek araç verilmesi de oy birliği ile kararlaştırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.