TEOG 2. Dönem Sonuçları açıklandı mı? TEOG Sonuçları Sorgulama Ekranı

TEOG 2. Dönem Sonuçları ne zaman açıklanacak? 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı TEOG sonuçları merak ediliyor. MEB, sonuçları e-e-okul.meb.gov.tr üzerinden açıklayacak. Peki Teog tercihleri ne zaman başlayacak, tercihler nerede ve nasıl yapılacak? Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

TEOG 2. Dönem Sonuçları açıklandı mı? TEOG Sonuçları Sorgulama Ekranı
07 Mayıs 2017 Pazar 17:55

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 2. Dönem Sonuçları açıklanma tarihi merak ediliyor. 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı 2017 TEOG sonuçları için heyecan devam ediyor. 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşen TEOG 2. Dönem sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıllara baktığımızda MEB'in TEOG sonuçlarını Mayıs ayının son haftası veya Haziran ayının ilk haftasında açıklaması bekleniyor. E-okul üzerinden açıklanacak sonuçların ardından tercih heyecanı yaşanacak.

2017 TEOG Tercihleri ne zaman başlayacak? 

TEOG 2. Dönem sınavlarının sonuçlar henüz açıklanmadı. Sınava giren yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sınav açıklandıktan sonra öğrencileri tercih heyecanı saracak. Lise eğitimini iyi bir okulda sürdürmek isteyen öğrenciler aldıkları puanlara göre tercih yapacak. TEOG tercihlerin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı'nı (AOSP) baz alarak yapacak.

Geçtiğimiz yıl yani 2015-2016 öğretim yılında Teog tercihleri Temmuz ayında yapılmıştı.2016-2017 yılı Teog tercihleri ile ilgili kesin bir tarih verilmedi. Ancak sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında tercih işlemlerinin başlayacağını tahmin ediliyor.

Tercih işlemlerini gerçekleştirecek öğrenciler TEOG Lise Taban Puanları Güncel Listeyi merak ediyor. Aşağıdaki bağlantıdan 81 ilin lise taban puanlarına ulaşabilirsiniz. 

81 İLİN TEOG Taban Puanlarını Görüntülemek için TIKLAYINIZ

Okul müdürlükleri kontenjanları bu hafta içerisinde girecek. MEB, puanları açıkladıktan sonra tercih işlemlerinin başlayacağı belirtiliyor. 

TEOG Sonuçları açıklandığında aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.