TEOG 2. Dönem sınavında başarılı olmak için neler yapılmalıdır? TEOG uzman tavsiyeleri

27-28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak TEOG öncesi uzman yorumları merak ediliyor. TEOG 2. Dönem sınavı öncesinde öğrenciler nelere dikkat etmelidir? Sınav öncesi ve sınav sırasında dikkat edilmesi gereken hususları siz okuyucularımız için derledik. TEOG Uzman tavsiyeleri haberimizde.

TEOG 2. Dönem sınavında başarılı olmak için neler yapılmalıdır? TEOG uzman tavsiyeleri
18 Nisan 2017 Salı 13:05

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2 Dönem sınavlarına az bir süre kaldı. 27-28 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek TEOG 2. Dönem Sınavlarına  1 milyondan fazla öğrenci katılacak. Daha iyi bir lise eğitimi için girilecek sınav öncesinde öğrenciler uzman yorumlarını merak ediyor. Nokta Eğitim Uzmanları TEOG öncesinde öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Peki sınav öncesi ve sınavda öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? İşte uzmanlardan TEOG öncesi önemli tavsiyleler ve uyarılar kamusaati adresimizde. 

Milli Eğitim müfredatına göre hazırlanan sınavlarda, iki günde altı oturumda sınava girecek öğrencilerin sınav öncesi yapması gerekenler genel hatları ile şunlardır: Sınavın yaklaşması ile birlikte öğrencilerin de stresi artar.

Stresten uzak durun

Stres ve olumsuz psikoloji hem çalışmayı hem de sınav başarısını olumsuz etkiler. Sınıfta dersleri iyi dinleyen, not tutan, bol soru çözüp konu tekrarı yapan, anlaşılmayan konuları öğretmene sorma ve zaman planlaması gibi hususlara dikkat etmeyen öğrencilerin sınav sonuçları istendiği gibi olmuyor.

Öncelik Kendinize Güvenin

Öğrenciler öncelikle kendine güvenmeli, yapabileceklerine inanmalılar. Sınıfta dersleri iyi dinleyen, not tutan, konuyla alakalı bol soru çözen ve tekrar yapan, iyi bir planlama ve huzurlu bir ortamda ders çalışan öğrencinin başarıyı yakalamaması için hiç bir neden yoktur. Kendine inanan, iyi bir hazırlık yapmış öğrenci istediği sonuca rahatça ulaşır. Ayrıca şu konulara dikkat etmeliler:
 
Kahvaltı yapmadan sınava girmeyin!

Sürenin tamamını kullanın. Sınav esnasında her bir ders için 20 soru, 40 dakika süre veriliyor. Size verilen sınav süresini sonuna kadar kullanın. Unutmayın; erken bitirenlere ekstra puan verilmiyor.

Soruları anlamadan çözmeyin. Bir soruyu anlamak çözmenin yarısıdır. Önce sorunun ne demek istediğini anlayın.

Takıldığınız soruyu geçin. Sınav anında sorularda takılma yaşadığınızda bunun geçici olduğunu bilin. Gerekirse takıldığınız soruya bir işaret koyarak, sınava devam edin.

Molalarda soruları konuşmayın. Sınav aralarında verilen otuz dakikalık molalarda ve birinci günün sonunda sınava ilişkin değerlendirmeler yapmayın. Molalarda hiçbir arkadaşınıza “X sorusunu ne işaretledin?” diye sormayın. Unutmayın, bir sonraki dersin sınavını olumsuz etkileyebilir. Ailenizle de sınav günü çıkışı ve birinci günün akşamı sınav değerlendirmesi yapmayın.

Strese kapılmayın: Sınavda heyecanlandığınızı hissettiğinizde, mevcut oturma pozisyonunuzu değiştirin, omuzlarınızı dikleştirin, arkanıza yaslanın. Aralarda nefes alın, içinizden üçe kadar sayın ve bırakın. Bu nefes egzersizleri; kaslarınızı gevşetecek ve yorulduğunuzda gereken enerjiyi tekrar hissetmeniz için size yardımcı olacaktır.

Sınırlarınızı kabul edin:  Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığınızdan emin olun. Önemli olan; sınava hazırlandığınız bu dönemde çalışma sorumluluğunuzu üstlenmeniz ve sürece sahip çıkmanızdır.

TEOG hayatın sonu değil! Sınavın sonucu ne olursa olsun sonuca odaklanma. Önemli olan çalışma sürecin ve gösterdiğin çaba. Önünde gireceğin bir sınav daha olduğunu unutma!
 
27-28 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek TEOG 2. Dönem sınavlarına girecek öğrencilerimize Kamu Saati olarak başarılar dileriz.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefa çiçek - 7 yıl önce
teşekürler