Trivia Crack oyunu nedir? Trivia Crack oyunu nasıl oynanır?

Son zamanların en popüler oyunlarından biri olan Trivia Crack yavaş yavaş Türkiye’de de hatırı sayılır bir oyuncuya ulaşmayı başardı. Diğer bilgi oyunlarının yanı sıra daha karmaşık bir oynanışı olan ve bazı ögelerle daha eğlenceli hale gelen Trivia Crack oyununun nasıl oynandığını bilmeyen bazı kullanıcılar var. Peki, Trivia Crack oyunu nedir? Trivia Crack oyunu nasıl oynanır? Trivia Crack oyunu ile alakalı tüm merak edilenler haberimizde...

Trivia Crack oyunu nedir? Trivia Crack oyunu nasıl oynanır?
01 Nisan 2016 Cuma 11:51

Sistem tarafından rastgele seçilen veya arkadaşınız olan bir rakibe karşı oynanan genel kültür bilgi yarışması olan Trivia Crack oyunu bir çok dalda sorular yöneltmektedir. Facebook üzerinden de oynanabilen Trivia Crack oyununa kullanıcılar tarafından soru da eklenebilmektedir. Her gün binlerce sorunun eklendiği Trivia Crack oyununda sorunun onaylanabilmesi için en az 100 kullanıcının onay vermesi gerekmektedir. Bu nedenle günlük eklenen soru sayısının ancak yarısı onaylanarak kullanıcılara sunulmaktadır. Trivia Crack oyunu şuanda İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Portekizce, Japonca, Flemenkçe, Çince, Danca, Fince, Korece, Norveçce, İsveçce, Katalanca, Yunanca ve Hintçe dillerinde oynanabiliyor.

TRİVİA CRACK OYUNU NEDİR?

Trivia Crack istediğiniz bir arkadaşınızla veya sistem tarafından seçilen bir rakibe karşı 6 set boyunca oynanan bir bilgi oyunudur.

TRİVİA CRACK OYUNU NASIL OYNANIR?


Oyun başlatmak istediğinizde karşınıza gelen çarkı döndürerek Trivia Crack oyununda yer alan 6 farklı kategoriden birinin sistem tarafından seçilmesini beklersiniz. Bu kategoriler Sanat, Tarih, Coğrafya, Bilim, Eğlence ve Spor kategorilerinden oluşmaktadır Her kategorinin kendine ait bir sembolü vardır.

Çarkı döndürdüğünüzde gelen kategoriyle alakalı sorulan soruyu cevaplamak için 20 saniyeniz vardır. Sorulara doğru cevap verirseniz yarışmaya devam edersiniz. 3 doğru yanıt verdiğinizde ise final sorusu için bir kategori seçmeniz gerekir. Bu kategoriyi daha fazla bilgi sahibi olduğunuza inandığınız bir alandan seçebilirsiniz. Final sorusuna da doğru cevap vermeniz halinde 1 sayı alırsınız ve o kategoriyi tamamlamış olursunuz.

Ancak eğer soruyu bilemez veya gerekli sürede cevaplayamazsanız sıra rakibinize geçer. Oyunda aman 6 kategorideki final sorularını önce bilmek ve yarışı kazanmaktır.

TRİVİA CRACK JOKERLERİ NE ANLAMA GELİR?

Trivia Crack oyununda kullanıcıya sunulan jokerler ve anlamları şunlardır;

Extra Time (süreyi 15 saniye uzatma)

Bomb (yanlış 2 cevap seçeneğini çıkarma)

Double Chance (çift cevap hakkı)

Skip (soruyu değiştirme)

Trivia Crack oyununda yukarıda bulunan jokerleri kullanmak için para biriktirmeniz gerekmektedir. Öte yandan aynı soruda 2 farklı joker kullanamazsınız.

TRİVİA CRACK MEYDAN OKUMA (CHALLENCE) NEDİR?

Rakibinize karşı oyunda geri olduğunuz durumlarda meydan okuma seçeneğini kullanabilirsiniz. Trivia Crack oyununda meydan okuma seçeneğini kullandığınız zaman sistem size 6 soru sorar ve soruların aynısını rakibe de yöneltir. İki yarışmacıdan hangisi daha fazla soruya doğru cevap vermişse meydan okumanın galibi olur ve rakipten 2 puan düşülür.

TRİVİA CRACK GOOGLE PLAY İÇİN TIKLAYIN

TRİVİA CRACK İTUNES İÇİN TIKLAYIN
 

FACEBOOK ÜZERİNDEN TRİVİA CRACK OYNAMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmican Çiftçi - 4 yıl önce
Devamlı reklâm çıkıyor.
Böyle giderse travia 'yı bırakıcam.