SEO uzmanları devlet destekli arama motoru istiyor

SEO uzmanları devlet destekli arama motoru istiyor
10 Kasım 2015 Salı 22:17

Son yıllarda teknoloji alanında yaşanan gelişmeler kullanıcıların internete olan ilgilerinin artmasını sağladı. Eğlence sektörü başta olmak üzere eğitim etkinlikleri ve ticari faaliyet yapan birçok firma reel hayattaki tüm deneyimini internet ortamına aktarmaya ve yıllık milyarlarca doları bulan e-ticaret sektöründen payını almaya başladı.

İnternet kullanıcılarının internet üzerinden alışveriş yapmaya ilgisinin artması, ticaretle uğraşan birçok şirketin interneti artık bir pazar olarak görmesi şüphesiz müşteriyi ve satıcıyı buluşturan arama motorlarına olan ihtiyacı da aynı oranda artırdı.

Ülkemizde satıcı ve alıcıyı buluşturan üç arama motoru var: Google, Yandex ve Bing. Bu arama  motorlarından pazarın en büyük bölümüne sahip olan Google Amerika, son yıllarda Google’a rakip olma amacıyla çıkan Yandex Rusya’ya, Bing ise Microsoft şirketine yani yine Amerika’ya ait.

Bu üç büyük arama motorunu gelirlerinin % 90’lık bölümünü ürün satanların reklamlarından kazanıyor. Bu da aslında arama motorunun devlet bütçesine ne denli katkı yapacağının bir göstergesi konumunda.

Sosyal Akıl programına konuk olan Webtures kurucusu Kaan Gülten, Türkiye’nin de milli kaynağını yurt dışına aktarmamak adına bir arama motoruna ihtiyacı olduğunu belirtti. Milyarlarca arama sorgusuna yetişecek kadar kapsamlı bir sunucu altyapısını, bu sorguları belirli algoritmalar eşliğinde kurgulayacak mühendisleri ancak devletin istihdam edebileceğini belirten Gülten, bunun ülke ekonomisine ciddi katkısı olacağını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.