YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 YDS sınav soru ve cevapları yayınlandı mı?

27 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) ardından adaylar sınav sonuçlarının ne zamana açıklanacağını merak etmeye başladılar. Peki, YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sınav soru ve cevapları yayınlandı mı? YDS sınav sonucu nasıl sorgulanır? 2016 YDS sınav sonucu değerlendirmesi! Tüm detaylar haberimizde...

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 YDS sınav soru ve cevapları yayınlandı mı?
30 Mart 2016 Çarşamba 17:46

YDS 2016 27 Mart Pazar günü gerçekleştirildi. ÖSYM’nin yapmış olduğu YDS için sınav sonuçlarının açıklanma süreci adına heyecanlı bir bekleyişin startı verildi.

2016 YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 2016 YDS sınavının 14 Nisan 2016 tarihinde açıklanması gerekiyor. 27 Mart tarihinde yapılan YDS ilkbahar dönemi sınavında adaylar sınavı Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinden sınava girdiler.

2016 YDS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

Sınav sonuçlarını merak eden adaylar ÖSYM tarafından yayınlanacak olan soru ve cevaplar için beklemeye başladılar. YDS soru ve cevaplarının yayınlanmasıyla beraber sınavda yaptıkları soruları değerlendirecek olan adaylar aşağı yukarı en kadar puan alacaklarını da öğrenmiş olacaklar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından henüz yayınlanmayan YDS soru ve cevapların kısa bir zaman sonra adaylara duyurulacağı ön görülüyor.

2016 YDS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ VE SONUÇLARIN ADAYLARA BİLDİRİLMESİ

Yabancı dil için çoktan seçmeli olarak gerçekleştirilen testlerin cevap kağıtlarının okunması süreci optik okuyucular ile okunarak dijital ortamda değerlendirilecektir. Sınav değerlendirmesinde sadece doğru cevaplar dikkate alınırken, yanlış cevaplar göz ardı edilecektir.

Sınava giren adayların 100 puan üzerinden değerlendirileceği YDS’de hesaplama işlemi doğru cevap sayılarının toplanması ile gerçekleştirilecektir.

YDS PUANLAMA SEVİYELERİ

YDS sınavında farklı puanlamalar yapılmaktadır. Bu puanlamalar ve denk geldiği seviye şu şekildedir;
90 - 100 arasındaki puan (A)
80 - 89 arasındaki puan (B)
70 - 79 arasındaki puan (C)
60 - 69 arasındaki puan (D)
50 - 59 arasındaki puan (E)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.