TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

25-26 Kasım tarihlerinde yapılan I. TEOG sınavı sonuçlarının açıklanması iptal edilen sorular sebebiyle ertelenmişti. 2015 2016 eğitim öğretim yılının son günlerine yaklaştığımız bugünlerde 8. sınıf öğrencilerinin aklı TEOG sonuçlarında. Peki TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?
11 Ocak 2016 Pazartesi 13:49

Birincisi 25 ve 26 Kasım 2015'te gerçekleştirilen TEOG sınav sonuçlarının halâ açıklanmamış olması TEOG öğrencilerini ve velileri tedirgin ediyor. Birinci TEOG sınavlarında bir sorunun iptal edilmesi, birkaç sorunun iptali için de dava açılması TEOG sonuçlarının açıklanmasını geciktirmiş ve öğrencilerin daha çok meraklanmasına sebep olmuştu. 2015 - 2016 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bu dönem tüm öğrencilerin gözü MEB'de.

TEOG NE ZAMAN AÇIKLANIR?


10 Ocak tarihinde açıklanması planlanan TEOG sonuçları mahkemelerin devam etmesi sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. 5 soruyla ilgili açılan dava MEB'in sonuç açıklama takvimini güncellemesine sebep oldu.

TEOG sınavlarından hemen sonra Türkçe bölümünden 3, Fen Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden birer olmak üzere toplam 5 ayrı soru için Ankara İdare Mahkemeleri'ne 7 ayrı dava açıldı.

Her sene birinci ve ikinci dönem altışar dersten TEOG sınavına giren öğrenciler aldıkları TEOG puanlarına okul başarı puanlarının da eklenmesiyle okumak istedikleri fen, anadolu veya sosyal bilimler lisesini tercih ediyor. Öğrenciler puan üstünlüğüne göre tercihlerinden birine yerleşiyor. Bilindiği gibi orta öğretim yerleştirme puanının belirlenmesinde yüzde 70 civarında TEOG puanı, yüzde 30 civarında da okul puanı etki ediyor.

TEOG SINAVINDAKİ SORULARIN DERSLERİ VE SORU SAYILARI

2015 yılının ilk TEOG sınavında 8’nci sınıf öğrencilerine hangi derslerden soru soruldu? Derslerden sorulan soruların sayısı kaçtı?

Matematik 20 soru, Fen ve teknoloji 20 soru, Türkçe 20 soru, Yabancı dil 20 sorun, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru ve T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere 6 dersten toplamda 120 soru soruldu. Öğrencilere soruları çözmeleri için ders başına 40’ar dakika süre verildi. Öğrenciler toplamda 240 dakika boyunca soruları çözdüler. Her bir soru başına 2’şer dakikalık zamanları oldu.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem  6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir.

Her ortak sınavda 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılılarda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir.

TEOG MU DAHA ETKİLİ OKUL PUANI MI?

TEOG sonuçlarının orta öğretim yerleştirme puanına daha çok etki ettiği biliniyor. ORtalam yüzde 30 okul başarı puanı yüzde 70 de TEOG puanı yerleştirme puanına etki ediyor.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet fuat işlek - 8 yıl önce
Sınav sonuçları