Teog'da iki soru iptal edildi, 2016 TEOG iptal edilen sorular

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG sınavlarında 2 sorunun iptal edildiğini açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklamada, TEOG 1. Dönem sınavlarında sorulan Türkçe ve Tarih sınavlarındaki 2 sorunun iptal edildiği belirtildi. Peki MEB TEOG sınavlarında hangi soruları iptal etti. TEOG soru iptali ile ilgili detaylar haberimizde.

Teog'da iki soru iptal edildi,  2016 TEOG iptal edilen sorular
23 Haziran 2016 Perşembe 21:53

Herkes 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Sınavında sorulan sorularda iptal beklerken, MEB 25-26 KAsım tarihlerinde yapılan TEOG 1. Dönem sınavında sorulan 2 sorunun iptal edildiğini açıkladı. MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, TEOG 1. Dönem Türkçe ve İnkılap Tarihi sınavında sorulan 2 sorunun iptal edildiğini duyururken, binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG 2. Dönem sınavlarında soru iptali gelmedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOG 1. Dönem Sınav soru iptali ile ilgili resmi açıklaması şu şekilde;

"25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi A Kitapçığı 8. Soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı 4. Soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek" denildi.

TEOG İptal Edilen Sorular Gerçekten Hatalı mı?  Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Ayrıca MEB yaptığı yazılı açıklamada; TEOG Uygulaması ile ilgili "2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu"nda belirtilen takvim doğrultusunda yürütüldüğü, Yerleştirmeye Esas Puanları, yasal mevzuat ve buna dayalı yargı kararları dikkate alınarak hesaplanacağı söylendi. 

TEOG Fen ve Teknoloji Gürültü Sorusu İptal Edilecek mi? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


TEOG Selanik Sorusu İptal Edilecek mi? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


TEOG YEP sonuçları açıklanma tarihi belli oldu

MEB, TEOG soru iptalleri ile ilgili yaptığı açıklamada TEOG Yerleştirmeye Esas Puanları sonuçlarının tarihinide bildirdi. Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG YEP sonuçlarının 29 Haziran 2016 tarihinde http://www.e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacağı da duyuruldu.

TEOG İptal Edilen Sorular Hangileri? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim - 8 yıl önce
İptal edilen iki soruda doğru...MEB ne yapmaya çalışıyor...iptal edilmesi gerekenler. Dururken doğru sorular iptal ediliyor çok dava açılır
Avatar
Kadir - 8 yıl önce
Neresi yanlış boşu boşuna kaç kişi önüme girdi
Avatar
Mehmet - 8 yıl önce
Bu ne ya? Bu soruların nesi yanlış? Bunların adı geçmiyordu şikayetlerde. Diğer, bariz yanlışlar Nasıl iptal olmaz?Yoksa o sorular önceden yanlış şık doğru olacak şekilde lanse mi edildi birilerine? Bu kadar olmaz, bu kadar insanlık dışı, bu kadar rezil olunmaz. Mahkemeler neden bu ana kadar kuluçkaya yattı? Talimat öyle değil mi? Adaletinize de insanlığınıza da!
Misafir Avatar
TEOG iptal - 8 yıl önce @Mehmet
Türkçe dersi A Kitapçığı 8. Soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı 4. Soru iptal
Misafir Avatar
zehra - 8 yıl önce @Mehmet
1. teog ömer dayı ve inkılapta da siyasi olan soru iptal
Avatar
sıla - 8 yıl önce
Çocuk mu kandırıyorsunuz siz? asıl iptal edilecek sorular varken bunlarda neyin nesi. bahsi bile geçmemiş bu soruların. bizim hakkımızı kim verecek. boşu boşuna bir sürü insan önüme geçti. hakkımızı arayalım arkadaşlar! 2.dönem inkılaptaki Selanik sorusu, 1. dönem Türkçedeki ömer dayı sorusu ve tekrardan 2.dönem matematikteki kök sorusu derhal iptal edilmelidir.
Avatar
öğrenci - 8 yıl önce
Hakkımı helal etmiyorum MEB
Avatar
gizli kullanıcı - 8 yıl önce
O kadar iptal edilecek soru varken gidip bu soruları mı iptal etmişler gerçekten tebrikler
Avatar
İrem - 8 yıl önce
Senelerdir herkesin hakkını yiyorsunuz Allah bunun hesabını soracak.
Avatar
Aslı - 8 yıl önce
Gerçekten pes yani