SRC giriş belgesi e devlet

Bu hafta yapılacak SRC sınavları için adayların SRC giriş belgesi temin etmesi gerekiyor. Sınava katılacak adaylar SRC giriş belgelerini e devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleriyle temin edebilir. Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlik Sınavı olarak da bilinen SRC sınav giriş belgesi ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

SRC giriş belgesi e devlet
09 Haziran 2016 Perşembe 09:30

SRC sınavları bu hafta sonu uygulanacak. SRC sınavına katılacak adaylara SRC giriş belgesi temin etmesi gerekiyor. Sınava nerede gireceğini öğrenmek ve sınav esnasında gözetmene göstermek amacıyla SRC sınav giriş belgesi alması gerekiyor. SRC sınav giriş belgeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanıyor ve tıpkı sınav sonuçları gibi adayların e devlet hesabı üzerinden yayımlanıyor. 

SRC sınavı adayların SRC belgesi almak için katıldığı bir sınavdır. Yurt içi veya yurt dışı ticari araç kullanacak tüm şoförlerin SRC belgesini alması gerekiyor. SRC sınavları senede üç ya da dört defa Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor. Şu an sadece Ankara'da yapılan sınav ilerleyen günlerde Türkiye genelinde online bir sistem üzerinden uygulanacak. 

SRC SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


SRC SINAVLARI HANGİ ALANLARDA YAPILIYOR?

Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlik Sınavı yani SRC sınavları Src1, Src2, Src3, Src4, Ody1, Ody2, Ody3, Ody4, Ody5, Udy1, Udy2, Udy3, Udy4 alanlarında yapılıyor. Bu alanların anlamı ise şöyle:

SRC 1 sınavı: Uluslararası yolcu taşımacılığı

SRC 2 sınavı: Yurtiçi yolcu taşımacılığı

SRC 3 sınavı: Uluslararası eşya ve kargo taşımacılığı

SRC 4 sınavı: Yurtiçi eşya ve kargo taşımacılığı

ODY 1: Uluslararası yolcu taşımacılığı orta düzey yönetici sınavı

ODY 2: Yurtiçi yolcu taşımacılığı orta düzey yönetici sınavı

ODY 3: Uluslararası eşya-kargo taşımacılığı orta düzey yönetici sınavı

ODY 4: Yurtiçi eşya kargo taşımacılığı orta düzey yönetici sınavı

UDY 1:  uluslararası yolcu taşımacılığı üst düzey yönetici sınavı

UDY 2: Yurtiçi yolcu taşımacılığı üst düzey yönetici sınavı

UDY 3: Uluslararası eşya-kargo taşımacılığı  üst düzey yönetici sınavı

UDY 4: Yurtiçi eşya-kargo taşımacılığı  üst düzey yönetici sınavı

6 ŞUBAT SRC SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ


Etiketler; #src
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.