2016 Tercih kılavuzu açıklandı - LYS üniversite tercih robotu

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği LYS sınavları sona erdi. LYS'ye giren adaylar sınav heyecanını sonlandırırken, bu sefer de tercih işlemleri heyecanı sardı. ÖSYM üniversite tercih kılavuzunu yayımladı. Üniversite tercih tarihleri ne zaman? LYS tercih robotu ve tercih kılavuzu ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 Tercih kılavuzu açıklandı - LYS üniversite tercih robotu
28 Haziran 2016 Salı 13:35

2016 Yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sona erdi. Yüzbinlerce adayın girdiği LYS'de sonrasında bir diğer aşama olan sonuç açıklama ve tercih işlemleri başalayacak. Peki ÖSYM  2016 Üniversite tercih kılavuzunu yayımladı mı? LYS sonuçlarının açıklaması ile birlikte, yüzbinlerce aday, Üniversite tercihlerine başlayacak. LYS sonuçları ve tercih işlemleri ne zaman başlayacak. 2016 Üniversite tercih kılavuzu ve LYS tercih işlemleri ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

LYS sınavlarının bitmesinden sonra adaylar önce sonuçların açıklanmasını daha sonrasında ise tercihlerin yapılmasını bekliyor. Elbetteki tercih telaşı öğrencileri ve velilerini sarmış durumda. ÖSYM tercih kılavuzu merakla beklenirken, ÖSYM, örencilerin ve velilerin bu merakını giderdi. Aşağıdaki linkten üniversite tercih kılavuzuna rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

2016 yılında tercih yapacak adaylar, tercih işlemlerini Aday İşlemleri Sistemi (ais.ösym,gov.tr) üzerinden yapacak. Adaylar Başvuru merkezlerinden tercih işlemlerini yapamayacak.

ÖSYM'nin konu ile ilgili yaptığı duyuru şu şekilde;

" 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 27 Haziran-12 Temmuz 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. "

 Üniversite Tercih Kılavuzu için TIKLAYINIZ

LYS Sonuçları Ne Zaman açıklanacak?

ÖSYM LYS sonuçlarını 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü açıklayacak. ÖSYM sitede yopunluğu önlemek için LYS sonuçlarını gece saatlerinde açıklaması bekleniyor.   Sınava giren adaylar sonuçları, (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuçlar elektronik ortamda bildirilecek ve herhangi bir belge gönderilmeyecek.

2016 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav takviminde,  2016 yılı Üniversite tercihlerinin 26 Temmuz 2016 SAlı günü başlayacağını açıklamıştı. 

2016 Üniversite Tercih Robotu uygulamasına gitmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.