YKS sınav tarihi değişti! YÖK'ten yeni sınav tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimi tarihini açıklanması ile YKS ve seçim tarihi çakıştı. Bu nedenle YÖK yeni tarihi az önce açıkladı. YKS, TYT, AYT, YDT ne zaman yapılacak? İşte yeni sınav tarihi için YÖK'ten açıklama...

YKS sınav tarihi değişti! YÖK'ten yeni sınav tarihi
18 Nisan 2018 Çarşamba 16:52

YÖK, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) tarihini değiştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı erken seçim açıklaması nedeniyle hemen sınav tarihinde değişiklik yapıldı. Böylece öğrencilerin ve velilerin aklındaki soru işaretleri de kalkmış oldu. YKS, TYT, AYT, YDT ne zaman yapılacak? İşte yeni sınav tarihi için YÖK'ün açıklaması şöyle:

"24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir."

YKS TARİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre:

YKS: 23-24 Haziran 2018

TYT: 23 Haziran 2018

AYT: 24 Haziran 2018

YDT: 24 Haziran 2018

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.