TUS ve STS Tıp Doktorluğu Sınav Sonuçları Açıklandı - ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

22 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilen TUS ve STS Tıp Doktorluğu Sınavlarının sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar sonuçlarını ÖSYM sonuç sayfası üzerinden öğrenebilecek.

TUS ve STS Tıp Doktorluğu Sınav Sonuçları Açıklandı - ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi
30 Mayıs 2017 Salı 19:20

TUS ve STS Tıp Doktorluğu Sınav sonuçları açıklandı. 22 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2017-TUS İlkbahar Dönemi) Sınav Sonuçları ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavının (2017-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi) Sınav Sonuçları açıklandı.

Adaylar sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. 

ÖSYM'den TUS ve STS Tıp Doktorluğu Sınav sonuçlarına ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2017-TUS ve 2017-STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) Sonuçlarının Açıklanması hk.

22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (2017-TUS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Temel Tıp Bilimleri Testindeki 9., 27. ve 33. soruların iptal edilmesine, Klinik Tıp Bilimleri Testindeki 3., 52. ve 108. soruların iptal edilmesine,

2017-TUS İlkbahar Dönemi ile sınav sorularının da aynı olması nedeniyle 2017 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına (2017-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi) ait soru iptali için açılan davalarda mahkemece uygulamaya yönelik bir karar verildikten sonra sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verilmiştir.

İlgililere önemle duyurulur. "

2017-TUS (İlkbahar Dönemi) Sınav Sonuçları için TIKLAYINIZ.

2017-STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) Sınav Sonuçları için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.