ÖSYM'den ev anahtarı ve otobüs kartına izin çıktı

ÖSYM, yeni başkan Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte kurumun işleyişi ve kamuoyundaki algısını olumlu yönde etkileyecek önemli bazı çalışmalara hazırlanıyor. Bunlardan en önemlisi ise bazı katı kurallarda esneklik sağlanması.

ÖSYM'den ev anahtarı ve otobüs kartına izin çıktı
08 Ocak 2018 Pazartesi 11:30

ÖSYM, yeni başkan Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte kurumun işleyişi ve kamuoyundaki algısını olumlu yönde etkileyecek önemli bazı çalışmalara hazırlanıyor.

Bu kapsamda ÖSYM, ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, dünyadaki iyi uygulamaların adaptasyonu ile ilgili öneriler geliştirmeye hazırlanıyor. Bunun için de, ÖSYM Yönetim Kurulu'nda görev yapmış, ölçme ve değerlendirme süreçleri ile deneyimi bulunan öğretim üyelerinin katkılarını almak için bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışmalar, öncelikle mevcut sınav süreçlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile sorun alanlarına yeni çözümler üretmek çerçevesinde olacak.

ÖSYM, yeni dönemde yaptığı tüm sınavlarla ilgili önemli bir istatistiki çalışma yapmayı da gündemine aldı. Buna göre ÖSYM, yaptığı sınavlarla ilgili analizler yayımlayacak, hem sınavlarla hem de adaylarla ilgili istatistiki verileri önceki yıllarla kıyaslamalı olarak raporlayacak. Bu raporlar ise daha sonra yayımlanacak.

Ayrıca ÖSYM, Türkiye'nin uluslararası düzeyde geçerli kabul edilecek TOEFL, IELTS gibi bir dil sınavı yapması için de düğmeye bastı.

Anahtar ve karta izin geliyor

ÖSYM yeni dönem çalışmalarında bu konuyu gündeme alarak, adayların mağduriyetlerini gidermeye yönelik bazı katı kuarllarını esnetmeye gidiyor.

ÖSYM daha önceki dönemlerde su şişesi dışında hiç bir esyanın sınav binasına sokulmasına izin vermiyordu. Her yıl  ÖSYM'nin düzenlediği çeşitli sınavlara giren milyonlarca aday arasında en önemli sorun, otobüs kartı, ev anahtarı gibi hayati önem taşıyan bazı eşyaların sınav binasına alınmamasıydı Bu durum her adayın dışarıda bir bekleyeni olamayacağı için  çeşitli mağduriyetlere sebebiyet veriyordu.

ÖSYM bu konuyu gündemine alarak, yeni dönemde aday için hayati öneme sahip ev anahtarı, otobüs kartı gibi eşyaları yanına almasına izin verecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.