2018 KPSS'ye kimler başvurabilir? Kimler başvuramaz?

2018 KPSS başvurularının ne zaman başlanacağının açıklanması ile sınava kimler başvurabilecek sorusu akıllara gelmeye başladı. ÖSYM açıklamasında yer alan KPSS başvuru kılavuzunda bu soruya yanıt verildi. Sınavlar 22 Temmuz 2018, 28 Temmuz 2018 ve 29 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacak. İşte 2018 KPSS'ye kimler başvurabilecek sorusunun cevabı...

2018 KPSS'ye kimler başvurabilir? Kimler başvuramaz?
10 Mayıs 2018 Perşembe 13:50

2018 KPSS başvurusu için sayılı günler başladı. ÖSYM açıklaması ile başlayan bu maratonda kimlerin sınava başvurabileceği tek tek açıklandı. Ayrıca KPSS başvuru kılavuzunda önemli uayarılarda yapıldı. Peki ama KPSS'ye başvurularını kimler yapabilecek ya da yapamayacak? Bu soru başvuru tarihinin açıklanması ile merak edilmeye başlandı. KPSS başvurusunu kimler yapabilecek veya yapamayacak sorusuna kılavuzla cevap verildi. İşte detayları ile haberimizde...

KPSS'ye kimler başvurabilecek?

Kılavuzda yapılan bilgilendirmede "Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar." denildi.

Kimler KPSS'ye başvuramaz?

Ayrıca yapılan uyarıda da "2018-KPSS Lisans’a son başvuru tarihi olan 21 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar. Bir adayın hem 2018-KPSS Lisans’a hem de 2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavına katılması mümkün değildir. 2018-KPSS Lisans’a başvurmuş adayların 2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Buna göre, hâlen bir lisans programında okumakta olan ve 21 Mayıs 2018 tarihinden sonra mezun olacak adayların 2018-KPSS’ye hangi öğrenim düzeyinde katılacaklarına karar verirken bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir." denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatime koyuncu - 6 yıl önce
Siyasi mahkum olup ceza evinden çıkan biri başvuru yapabilir mi