2018 KPSS Ortaöğretim (Lise) Sosyal Medya Yorumları -ÖSYM 7 Ekim 2018

2018 KPSS Ortaöğretim - Lise sabah saatlerinde yapıldı. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınava giren adaylar, en fazla kullanılan sosyal medya araçlarından Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden binlerce yorum yaptı. İşte 2018 KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavı nasıldı? Sınav iptal edilmeli mi? Sınav nasıl geçti? Sorularına yönelik adayların yorumları...

2018 KPSS Ortaöğretim (Lise) Sosyal Medya Yorumları -ÖSYM 7 Ekim 2018
07 Ekim 2018 Pazar 11:30

2018 KPSS Ortaöğretim - Lise sınavına bugün milyonlarca aday katıldı. Öğretmen adaylarının girdiği sınav hakkındaki düşünceler Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden paylaşıldı. Sosyal medya yorumları ile birlikte çok sayıda kişi sınav nasıl geçti, zor muydu, kolay mıydı, iptal edilecek soru var mı gibi sorulara cevap aradı. 

Yine 15 dakika kuarlının yer aldığı sınav 10.15'de başlatıldı. Bir yıl önce başlatılan uygulama kapsamında adaylar saat 10.00'dan sonra sınav yerlerine alınmadı. 

3 milyona yakın adayın girdiği sınav 130 dakika yani 2 saat 10 dakika sürdü. Bu süre boyunca adaylar 100 soruya cevap vermek için ter döktü. 12.25'de sona eren sınavda adaylara genel kültür ve yetenek soruları soruldu. 

İşte adayların Ortaöğretim (Lise) yorumları:

#KPSS Genel kültür ve sosyal sorularını full yapan direk Cumhurbaşkanı olsun

Kafile sorusu beynimi yaktin pü sana #Kpss

Yarınki umuda yolculuk filminde herkese başarılar. #kpss

Eee şimdi biz nolacaz #KPSS

Kafile sorusunu kafiledekilere sorsanız onlar bile anlamaz ama yine de siz bilirsiniz #kpss

KPSS denilen sistemi bozuk sınavın tecrübesini yaşadım. Bir insandan herşeyi bilmesi beklenemezz. #kpss

#KPSS genel kültürden yaptığım tek soru tenis sorusuydu.

Şeker koymamışlardı

Kocasına boşanma davası açan Zeynep ve diğerleri verdiğim cevapları doğru çıkarın bu yaşımda atanamayan sağlıkçılar kervanına katılamam  #KPSS

Hatalı soru vardı matematik kısmında unuttum ama piramitli. 14 olması gereken sayı yoktu sanki #KPSS #kpss2018  #KPSSortaoeğretim

Bunların sorduğu Türkçe sorular gerçekten Türkçeyse kusura bakmayın ben Fransız’ım. #kpss

Adam bastıramadığı romanını paragraf sorusu diye itelemiş #kpss

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Derenn - 6 yıl önce
Bundan sonra müzede limanda kalede gezen kafileler hep birlikte gezin mümkünse bir kere gezin öyle yok kaleye çıktım bir kez daha cıkım bak sonradan basimiza ne dertler aciyorsunuz.iki gün oldu kafa beynim catliyor o ne soruydu be ösym kim hazirladiysa bu soruyu cokmu aradin Allah askina kimse memur olmasin demi senden baska bu kadarda bencil olunmaz i san.
Avatar
Esin - 6 yıl önce
Gerçekten zor bir sınav oldu