2018 ALES 2 Sınavı Ne Zaman? - ALES Sınav Giriş belgesi

2018 ALES 2 Sınavı ne zaman? ALES saat kaçta? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) Sınav giriş belgeleri - İşte detaylar...

2018 ALES 2 Sınavı Ne Zaman? - ALES Sınav Giriş belgesi
29 Eylül 2018 Cumartesi 18:50

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) ne zaman? Peki 2018 ALES 2 saat kaçta başlayacak? ALES'te kaç soru sorulacak? İşte detaylar...

24 Temmuz – 2 Ağustos 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda başvuruları alınan ALES 2, 30 Eylül 2018 Pazar günü (yarın) gerçekleştirilecek. 

ALES Saat Kaçta?

30 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek ALES, 81 ilde düzenlenecek ve sınav saat 10.15’te başlayacak.

Adaylar Dikkat! Saat 10.00’dan sınav binalarına kimse alınmayacak! 

Belirtilen saatte sınav binasında bulunmayan ve belgeleri eksik olan adaylar, sınava giremeyecek.

ALES'te kaç soru sorulacak?

Toplam 100 sorudan oluşan ALES'te adaylara 150 dakika (üç saat) cevaplama süresi verilecek.

ALES’te yapılan son düzenlemelerle soru sayısı azaltılmış, soru başına düşen süre artırılmış, bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltılmıştır. Sınav, 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşmakta iken yeni düzenleme ile 50’şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecektir. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi, 150 dakika (2.5 saat) olarak belirlenmiştir. 

ALES Sözel Testi: sözcükte, cümlede ve parçada anlam; cümle ve metni tamamlama; kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altıda yer alan soru alanlarından oluşacaktır. Burada adaylardan temel dilbilgisi becerilerinin yanı sıra daha çok sözel akıl yürütme becerilerini ölçmek amaçlanmıştır.

ALES Sayısal Testi: temel matematiksel işlemler, matematiksel ilişkilerden yararlanma; tekli, ikili ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içerecektir. Burada adayların sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmıştır.

Sınavda yanınızda bulundurmanız gerekenler

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı

SINAV ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayınfotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğrafolmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır.Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınavgününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesigönderilmeyecektir

Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.