Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun mitinginde atılan slogana tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun mitinginde atılan slogana tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun mitinginde atılan slogana tepki
Admin
Admin
05 Mayıs 2023 Cuma 16:58

Van'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde atılan "Dişe diş kana kan" sloganlarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Düşünün CHP burada gelip de miting yapabilir miydi? Kimle yaptılar? Şimdi bunu CHP'ye sormak lazım. CHP'ye desteklerini utanmadan 'dişe diş kana kan' diyenlerin derdi Van olabilir mi?" dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde bir grup PKK yandaşının "Dişe diş kana kan" diyerek teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmaları gündem olmuştu.

Bugün Van'da bir miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde bu slogan vardı. Erdoğan, "İnşallah 14 Mayıs'ta bunların hesabını sormaya var mıyız? Gidip Van'dakiler dahil Kürt kardeşlerimize, her türlü zulmü yapan her türlü insanlık suçunu işleyen CHP'ye ne oldu. Ya düşünün CHP burada gelip de miting yapabilir miydi? Kimle yaptılar? Şimdi bunu CHP'ye sormak lazım. CHP'ye desteklerini utanmadan 'dişe diş kana kan' diyenlerin derdi Van olabilir mi? Vanlının huzuru refahı olabilir mi? ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Sevgili Vanlılar, başımın tacı kıymetli hanımefendiler, geleceğimizi teminatı değerli gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün yine Van'dayız. Son gelişimizde sizinle kucaklaşmıştık. Van sadece ülkemizin yükselen yıldızı değil, aynı zamanda bölgesinde ve dünyada yükselen bir şehir haline geldi. Biz her şeyden önce Van'ı terör örgütünün tasallutundan kurtardık. Hem bu şehirde yaşayan insanların hem buraya gelen ziyaretçilerin huzur içinde hayatını sürdürebileceği bir iklim inşa ettik.

Kardeşlerim devletinize güvenin. Bize güvenin. Huzurunuza hatta namusunuza göz diken terör örgütü bir daha kılınıza bile ilişemeyecek. Kardeşlerim Van depremini hatırlıyorsunuz demi. O zaman Belediye Başkanı kimdi? Malum HDP'li. O zaman Van'ın susuzluğu ile ilgili bir adım atmadı. Ne dedi gelsin devlet yapsın. Ben o zaman DSİ'yi görevlendirdim. Biz Van'ın susuzluğunu giderdik. Edremit'i Edremit biz yaptık. Erciş'i Erciş biz yaptık. Van Gölü demiyorum Van denizinin kıyısını biz yaptık. Nerede belediye. Belediye başkanı neden görevini yapmadı. Hani bunlar benim Kürt kardeşlerimi seviyordu. Bunlara inanıyor musunuz? Değerli kardeşlerim Türk'üyle Kürt'üyle biz yaratılanı yardandan ötürü sevdik. Bizim dinimizde Türk, Kürt, Arap şu bu yok. Biz sadece Allah için seviyoruz. Kürt kardeşlerimi de aynı anlayışla seviyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.