15 Temmuz'un kahramanı Şehit Ömer Halisdemir

15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Kuvvetler komutanlığını ele geçirmeye gelen darbeci Semih Terzi'yi öldürerek şahadete yürüyen kahraman Şehit Ömer Halisdemir yaş gününde minnet ve dualar ile anılıyor. Kahramanlığı dilden dile, nesillerden nesillere aktarılacak olan Şehit Ömer Halisdemir'in hayatı ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

15 Temmuz'un kahramanı Şehit Ömer Halisdemir
20 Şubat 2018 Salı 12:00

15 Temmuz akşam saatlerinde FETÖ'cü askerler tarafından İstanbul ve Ankara'da başlatılan darbe girişimindeki seyri  Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir değiştirdi. Genelkurmay mesaj sistemindenki FETÖ'cü birliklere gönderilen sıkıyönetim talimatında yönetime saat 3:00'da el konulması ve saat 06:00'da ise sokağa çıkma yasağı konulması planlanırken Astsubay Halisdemir sayesinde bu plan değişti.

20 kişilik bir grupla birlikte yönetime el koymak isteyen Tuğgeneral Semih Terzi, Özel Harekat Birliği'ne hareket ederek burada Astsubay Halisdemir ile karşılaştı. Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, Terzi ve yanındaki FETÖ'cü gruba ateş açarak Tuğgenerali alnından vurdu. 20 kişilik grupta ise 7 kişiyi etkisiz hale getirdikten sonra şehit düştü.

 ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974’Te Bor, Niğde’de doğmuş, 16 Temmuz 2016 Gölbaşı, Ankara’da hayatını kaybetmiş  KahramanTürk askeridir. 2016 FETÖ terörirstlerinin hain askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan  darbeci hain Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbeci hain askerler tarafından şehit edilen astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından verilen emir ile hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman olmuştur. 

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu’da okul sonralarında çobanlık yaptı.Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in aktardığı bilgiye göre, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan’da görev yapmıştı.


Etiketler; #Ömer Halisdemir
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.