Öğretmene rotasyon gelecek mi? İsmet Yılmaz'dan rotasyon açıklaması

Öğretmene rotasyon ne zaman gelecek? MEB Bakanı İsmet Yılmaz, rotasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. AA Editör masasına konuk olan Yılmaz, öğretmene rotasyonun gerekli olduğunu belirtti. Öğretmene rotasyon haberleri ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Öğretmene rotasyon gelecek mi? İsmet Yılmaz'dan rotasyon açıklaması
08 Şubat 2017 Çarşamba 12:15

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmene rotasyon uygulaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AA Editör Masası'na konuk olan İsmet Yılmaz, rotasyon uygulamasının gerekliliğinden bahsetti. Peki Öğretmene rotasyon uygulaması yapılacak mı? İşte detaylar.

AA Editör Masasına konuk olan MEB Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlere rotasyonun gerekli olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Rotasyon hiç şüphesiz çok gerekli, ancak şu an uygulamayı düşünmüyoruz." şeklinde konuştu. 

Öğretmene Rotasyonu değerlendiriyoruz, artısına eksisine bakıyoruz

İsmet Yılmaz, 2016 Ekim ayında düzenlenen 2. Eğitim Kongresinde öğretmene rotasyon ile ilgili açıklamada bulunmuştu. 

Öğretmene rotasyonu değerlendirdiklerini ifade eden Yılmaz , "Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." demişti.

Eğitimin kalitesi arttırmak için çabaladıklarını ve çalıştıklarını söyleyen İsmet Yılmaz, bir öğretmenin uzun yıllar aynı okulda görev aldıktan sonra başka bir okula göndermenin sağlıklı olup olmadığını değerlendirdiklerini söylemişti.

Bir öğretmen bir okulda 12 yıl kaldıktan sonra başka okula göndermek iyi mi olur, kötü mu olur?

Yılmaz, "Biz gerçekten eğitimin kalitesini arttırmak istiyoruz. Bir öğretmen bir okulda 12 yıl kaldıktan sonra başka okula göndermek iyi mi olur, kötü mu olur? Benim kardeşim öğretmen, hepimizin ailesinde öğretmen var. Emekli oluncaya kadar 24-25 yılda iki okul değiştirecek. Ömür boyu bir yerde kalması ne kadar doğru? Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." şeklinde konuşmuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.