MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sözleşmeli öğretmen alımları için başvuruların başladığına ilişkin duyuru yayımlamıştı. Peki MEB'de Sözleşmeli Öğretmen olarak çalışmak için hangi şartlar gerekiyor? Ayrıca en çok merak edilen konulardan biri de sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan atamalarına ilişkin bir gelişme olup olmadığı... Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan atanması hakkında gelişme var mı? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Şartları
04 Mart 2018 Pazar 14:10

Kadrolu öğretmen alımına ara veren Milli Eğitim Bakanlığı son dönemlerdeki atamaların her birini sözleşmeli olarak yapmaktadır. Bu öğretmenlerin sözleşmeleri bittiği zaman iş durumlarının ne olacağı kişilerin aklını karıştırmaya devam ediyor. Peki sözleşmeli öğretmen olabilmek için hangi kriterleri karşılamak gerekiyor? İşte cevaplar…

Sözleşmeli Öğretmenlik Yapabilmek İçin Hangi Şartları Yerine Getirmek Gerekmektedir? 

MEB sözleşmeli öğretmenlik şartları denildiği zaman akla ilk olarak süre gelmektedir. Sözleşmeli öğretmenliğin asıl amacı doğudan batıya doğru ilerleyen öğretmen sirkülasyonunu durdurmaktır. Doğu illerinde de aynı batıdaki öğretmen stabilliğini yakalamak için ortaya koyulan bu sistem sayesinde eğitim sisteminin bir kademe daha iyileşeceği beklenmektedir.

Kişilerin sözleşmeli öğretmen olabilmeleri için yerine getirmeleri gereken şartlardan bazıları;

•    Öncelikli olarak sadece eğitim bilimleri fakültelerinden ya da formasyon eğitimi almış lisans mezunu kişiler arasından bir seçim yapılmaktadır.
 
•    Belirtilen sene KPSS sınavına girmeniz ve alt sınırın üzerinden yeterli bir puan almanız gerekmektedir. Alt sınır senelere göre değişim arz edebilmektedir. 

•    Göreve başlayan ve belirtilen sözleşme senesi dolmadan ayrılan kişilerin yen bir atama içerisinde yer alamayacağı da bildirilmelidir. Aynı şekilde ataması iptal edilen kişilere de yeni bir atanma şansı verilmemektedir. 

Öğretmenlerin ise bu konsepte çok da sıcak bakmadıklarını açıklamak gerekmektedir. Özellikle sözleşme bittikten sonra nasıl bir sınavdan ya da mülakattan geçirilerek kadroya alınacakları belirtilmediği için endişeli bir bekleyiş içerisinde oldukları altı çizilmesi gereken noktalardan bir tanesidir. 

Sözleşmeli Öğretmenlerin Eş Durumundan Atanması Hakkında Gelişme Var Mı?

MEB sözleşmeli öğretmenlik şartları konusunda kişilerin canını en çok sıkan noktaların başında kesinlikle eş durumu kapsamında değerlendirilmemeleri gelmektedir. Sözleşmeli öğretmenler atandıkları ilde görev sürelerini bitirmeden farklı bir ile eş durumundan dahi olsa gönderilmemektedir. Bu da öğretmen adaylarının sözleşmeli öğretmenliğe çok da sıcak bakmasını engellemektedir. 

Öğretmenlerin asıl talebi sözleşmeli öğretmenlik gibi bir vasfın bu mesleğin kutsiyetin yakışmadığıdır. Kadro bekleme gibi bir dert ile uğraşmadan öğrencileri ile buluşmak isteyen genç öğretmenler devlet otoritelerinden gelecek olan olumlu bir haberi bekliyor. Hatta son günlerde Twitter üzerinden hashtaglar ile bakana seslerini duyurmaya çalıştıkları da fark edilen gelişmelerden bir tanesidir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.