MEB'den ücretsiz ders kitaplara ilişkin önemli açıklama

MEB, ücretsiz kitap dağıtımında eksik veya fazla kitapların acele olarak tespit edilmesine ilişkin yazı yayımladı.

MEB'den ücretsiz ders kitaplara ilişkin önemli açıklama
26 Eylül 2016 Pazartesi 08:55

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 'Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı'na ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlık söz konusu yazısında 2016-2017 eğitim-öğretim yılı resmi ve özel bütün okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu ders kitaplarının, 420 il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslimine ve okullara dağıtımına devam edildiğini kaydetti.

Ancak, Bakanlığa gelen yazılı ve sözlü bildirimler kapsamında, ihtiyaçların Kitap Seçim Modülüne zamanında girilmemesi veya eksik girilmesi, ihtiyaç tespitinden sonra yeni okul açılması ve benzeri nedenlerle ilave kitaba ihtiyaç duyulduğunu belirten MEB, sözlü veya yazılı olarak bildirilen ilave kitap taleplerinin değerlendirmeye alınmayacağına vurgu yaptı.

MEB'in konuya ilişkin yazısında "İlave ihtiyaç ve varsa fazlalıklar il milli eğitim müdürlükleri tarafından 26 Eylül - 7 Ekim 2016 tarihleri arasında Kitap Seçim Modülüne girilecektir." denildi.

Bakanlık, kitabı eksik olan öğrencilerin ihtiyaçlarının zamanında karşılanması ve kitap eksikliği veya fazlalığında meydan verilmemesine yönelik her türlü tedbirin il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından alınacağını ve konunun titizlikle izleneceğini kaydetti.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayse elmaci - 8 yıl önce
Boşuna yetiştirmek için uğraşmayın aceleye gerek yok biz veliler dışardan ek kitap akkili defterler almak zorunda bırakılıyoruz devlet kitaplarınkitaplarını öğretmenler yetersiz buluyo