MEB'de 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı planı

Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat veya Mart aylarında 10 bin öğretmen alımı planlıyor. Peki en çok hangi alanlarda alım planlanıyor? İşte tüm detaylar haberimizde.

MEB'de 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı planı
12 Ocak 2017 Perşembe 15:38

MEB öğretmen açığını gidermek için norm fazlası 40 bin öğretmeni görevlendirmişti. Ancak norm fazlası öğretmenlerin görevlendirilmesinin de açığın kapatılmasına yetmediği belirtiliyor.

MEB atamaların tarihini belirlemek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Elde edilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl döneminde 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı planlıyor.

Alım takviminin Şubat veya işlemler yetişmez ise Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Zorunlu okul öncesi eğitime ve yabancı dil hazırlık sınıfı projelerine bu yıl pilot olarak geçmeyi amaçlayan MEB, en çok alımı okul öncesi öğretmenliği ve yabancı dil alanlarından yapacak. Ayrıca sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, ilköğretim matematik, özel eğitim bölümleri en çok atama yapılacak alanlar olarak dikkat çekiyor.

Sözleşmeli öğretmenlik, OHAL KHK’sı ile düzenlenerek gündeme gelmişti. Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak isteyenlere en fazla 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtecek. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler ile ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürleri arasında sözleşme imzalanacak. Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, görev yaptıkları okulda öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.