MEB Bakanı İsmet Yılmaz: Sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz

TRT Haber'e konuk olan MEB Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik, ağustos öğretmen ataması, engelli öğretmen alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki öğretmen ataması olacak mı, sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak mı? Öğretmen atama, sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili detaylar haberimizde.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz:  Sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz
20 Haziran 2016 Pazartesi 13:42

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TRT Haber'e konuk olarak soruları yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son günlerde en çok merak edilen Ağustor öğretmen ataması ve sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MEB Baknı İsmet Yılmaz, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık olarak son 14 yıl içerisinde sessiz devrimler yaptıklarını ifade eden Yılmaz, yapılması gereken daha çok şeyin olduğunu ifade etti. Yılmaz "Geçmiş dönemlerde atanan öğretmenlerden daha fazlasını öğretmen atadık. Ama hala atanamayan öğretmen var. Bunu da biliyoruz." dedi.

Bazı Yerlere öğretmen gitmiyor

Öğretmen atamalarıyla ilgili konuşan MEB Bakanı İsmet Yılmaz, çok öğretmen atadıklarını ancak bunun yetmediğini dile getirdi. İsmet Yılmaz,  "Çok öğretmen atadık ama yetmiyor. 2003 yılında geldiğimizde 540 bin öğretmenimiz vardı. 2002'den bu yana 542 bin öğretmen aldık. Her 3 öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandı. Bazı yerlere öğretmenler gitmiyor." şeklinde konuştu.

Doğuda öğretmenleri tutmalıyız

Kadrolu bazı öğretmenlerin atandıkları yere gitmediğini ifade eden Yılmaz, ücretli öğretmenlerin buralara alındığını söyledi. Yılmaz, " Kadrolu öğretmenler bazı yerlerde kalmıyor kalmayınca da ücretli öğretmen alınıyor 46 bin civarı ücretli öğretmen var. Sözleşmeli öğretmenleri kadroya almakta doğru yapmadık çok net söylüyorum. Doğu'da öğretmenleri tutmamız gerekiyor." dedi.

 Sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz

Sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden  getireceklerini söyleyen MEB Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenin performansına göre kadroya geçeceklerini beyaan etti. Yılmaz,  "Sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz.Sözleşmeli öğretmen eş durumundan başka yere gidemeyecek eşi onun olduğu yere gelecek. 5 yıl orada kalacak performansa bağlı olarak sonra kadroya alacağız. 3 yıl daha kaldıktan sonra istediği yere gidecek. İlk öğretmen alımını Şubat'ta yapacağız. Sözleşmeli öğretmen alımını da Şubat'ta alacağız." dedi.

Engelli Öğretmen Alımı 400-500'e civarı olacak

MEB Bakanı İSmet Yılmaz, engelli öğretmen alımı ile ilgili açıklamada bulundu .Yılmaz, "Engelli öğretmen alım sayısını artıracağız. 250 öğretmen alacağımızı söylemiştik. Bu sayısı artıracağız. Muhtemelen 400 veya 500 civarı olacak." dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan - 8 yıl önce
Bu şu demek oluyor sanırım. Şubatta 10 bin kadrolu 20 bin sözleşmeli atama yapılacak ve 30 bin atama yaptık diye insanların gözleri boyanacak her zamanki gibi. 5 yıl sözleşmeli çalışmak ne demektir ya 3 yıl da izleme 8 yıl yapıyor. Ulan bir insan ömrü bu hiç mi utanmazsınız siz.
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Yuhhhhhhhh
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Yazkklar olsun hakkımzda haram olsun sözleşmeli ne demk ya suriyelilerin duasını aldınz depil mi kendi miletinzn insanının beduuasınıda aldınz bununlada övünsene