MEB alan değişikliği kılavuzunu ne zaman açıklayacak?

20 Ocak 2017 tarihinde son bulacak olan özür grubu atamaları MEB tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmenlerimizin son dönemde en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi olan alan değişikliği kılavuzu yayınlanacak mı?Alan değişikliği nedir? İşte tüm detaylar.

MEB alan değişikliği kılavuzunu ne zaman açıklayacak?
23 Ocak 2017 Pazartesi 23:46

Öğretmenlerin yoğun talebinin olduğu bilinen alan değişikliği için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), düzenleme yaptığı biliniyor. Fakat şu ana kadar MEB'den yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor. MEB'in alan değişikliği ile ilgili kılavuzu ne zaman yayınlayacak? Alan değişikliğinin kapsamı henüz bilinmiyor fakat yeni norm fazlası öğretmenler oluşmaması açısından MEB'in tedbirli davranacağı konuşuluyor.

Alan değişikliği nedir?

Alan değişikliği lisans diploması yolu ile ya da yoğunlaştırılmış kurslar alarak elde edilen sertifikalarla  öğretmenlerin  bulunduğu alandan başka bir alana geçirilmelerine alan değişikliği denir.

Alan değişikliğinde hedeflenen temel amaçları  iki kısma ayırabiliriz.

BİRİNCİ KISIM: Alan değişikliği ile hedeflenen  birinci amaç verimliliği arttırmaktır.Yani insanların almış oldukları eğitim formatına uygun işe ve alana kaydırarak verimliliği arttırmak ve o alanda çalışan insanların işlerini mutlu bir şekilde yapması sonucu kalitenin üst noktalara çıkmasını sağlamaktır. Alan değişikliğini kırmızı kart görmüş kalecinin yerine forvet oyuncusunun kaleye geçmesine benzetebiliriz.Kişi tarih öğretmenliğinden mezun olmuş iken o kişiyi sınıf öğretmenliğine atamak alan değişikliği işlemlerinin zaruret haline getirmektedir.

İKİNCİ KISIM: MEB'e bağlı olarak çalışan öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri, yenilemeleri, eğitim haklarını teşvik etmek noktasındadır. Bu alan değişikliğinde hedeflenen ise öğretmenlerin ikinci bir lisans eğitimi alarak farklı bir alanda uzmanlaşmasıdır ki günümüzde bu şekilde alan değiştiren öğretmen sayısı artmaktadır.

Alan Değişikliği Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

MEB, Özür grubu atamalarının başvuru süresinin 20 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Alan değişikliğini bekleyen öğretmenler ise kılavuzun ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. MEB'in alan değişikliği için kılavuzu Şubat ayının ilk haftasında açıklaması bekleniyor. 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyit - 7 yıl önce
Bütün normların açıldığı alan değişikliğini bekliyoruz
Avatar
Mrt - 7 yıl önce
Alan değişikliği zarurettir.
Avatar
Erhan bey - 7 yıl önce
Tüm normlar açılarak yönetmelik hükümlerine aynen uyulmalıdır asıl alanımızda çalışmak istiyoruz
Avatar
Ayşe - 7 yıl önce
Bekleye bekleye ömür geçti,yayınlayın artık klavuzu,bizim de yüzümüz gülsün artık,yeterrrr...
Avatar
Cihan - 7 yıl önce
Artık yayınlansın bu kılavuz yada tarih söylensin de bizde artık ona göre davranalım
Avatar
derya - 7 yıl önce
Biran once alan degisikligi klavuzu yayinlanmali..tum normlar acilarak alan degisikligi yonetmelige uygun gerceklesmelidir.
Avatar
nur - 7 yıl önce
Gozumuz yollarda alan degisikligi bekliyoruz
Avatar
Gecikmeden - 7 yıl önce
Hemen yayınlansın 3 yıl oldu çile dolmadimi