MEB 2016 yılı yaz dönemi özür grubu atama takvimi belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 Yaz Dönemi Özür atama grubu yer değiştirme işlemlerine ilişkin takvim belli oldu mu?

MEB 2016 yılı yaz dönemi özür grubu atama takvimi belli oldu mu?
09 Temmuz 2016 Cumartesi 12:51

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2016 Yaz Dönemi için öğretmenlerin özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin takvim belli oldu mu? 

MEB öğretmenlerin özür grubuna bağlı yer değiştirme tercihlerini yılda 2 kez isteğe bağlı olarak açmaktadır. Öğretmenler güvenlik, sağlık, aile bütünlüğü gibi nedenlerden dolayı bakanlığa yer değiştirme talebinde bulunuyor ve ihtiyaç doğrultusunda bakanlık yer değiştirme işlemlerini gerçekleştiriyor.

2016 yılı yaz dönemi özür grubuna bağlı yer değiştirme takvimine göre aşağıdaki tarihlerde il içi ve il dışı atamalar gerçekleştirildi. Bu atamalarla yer değiştiren öğretmenler göreve başlama sürecine ve yeni okullarına gitmeye başladı.

a) İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler; 
Başvuruların alınması: 20-26 Mayıs 2016 
Atamaların yapılması: 06 Haziran 2016 
İlişik kesme işlemleri: 17 Haziran 2016 

b) İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler; 
Başvuruların alınması: 16-22 Haziran 2016 
Atamaların yapılması: 27 Haziran 2016 
İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran 2016

Geçtiğimiz yıllarda yapılan özür grubu atamalarına ilişkin MEB henüz resmi bir takvim ilan etmedi. Bununla birlikte 2016 yılı eş durumu(özür grubu) atamalarının Ağustos ayının 1. veya 2. haftası yapılması ve takvimin bu ayın sonuna doğru ilan edilmesi bekleniyor.

Yakın zamanda MEB tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor. Bakanlığın ilan edeceği tarihler arasında gerekli şartları taşıyan öğretmenlere MEBBİS ekranı açılacak ve başvurular MEBBİS üzerinden gerçekleştirilecek.

MEB tarafından 2016 yılı yaz dönemi özür grubuna bağlı yer değiştirme takvimi açıklandığında sitemiz tarafından sizlerle paylaşacağız. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Ozelde stajerligi kaldirilmis aday ogretmen olmayan Şubat atamasiyla atanan bizlerede es durumunu açın 1 yıl şartı aramayın çünkü bizler aday öğretmen değiliz! Lütfen site olarak bunuda dile getirin Teşekkürler
Avatar
Shadow - 8 yıl önce
Aday öğretmen değilsiniz ama 1 yıl doldurmadan niye geleceksiniz bizim Canımız yok muydu bekleyin bir Yıl bişey olmaz