İsmail Konçuk: "Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez"

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, öğretmene performans sistemi ve kriterleri ile ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Konçuk, performans sisteminin kamuda sonuç vermeyeceğini ifade etti

İsmail Konçuk: "Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez"
25 Ekim 2016 Salı 12:04

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmenlere performans kriterleri geliyor açıklamasının ardından, performans sistemi ile ilgili Twitter adresinden önemli açıklamalarda bulundu. İsmail Konçuk, MEB bakanı İsmet Yılmaz'a seslenerek, "Mülakattan sonra öğretmene performans hatasına da düşme. Başarı, bölge imkanları, aile, öğrenci vb kriterlere göredir. " dedi.

Mülakattan sonra performans sisteminin de hatalı olacağını ifade eden Konçuk, başarının aile, bölge imkanları ve öğrenci gibi kriterlere endeksli olduğunu söyledi. Konçuk, "Dolayısıyla her bölge, her il, her ilçe ve hatta her okulun sosyo ekonomik seviyesine göre performans kriterleri belirlemek mümkün değildir. Neye mal olursa olsun yeni bir şey yapayım anlayışı bizi çok daha gerilere götürecektir. Önemli olan kalıcı ve huzur verici şeyler yapmaktır. " dedi.

Şömine başında oturup eğitim hakkında ahkam kesmekle doğruyu bulmak olmuyor

Performans sisteminin kamuda sonuç vermeyeceğini ifade eden İsmail Konçuk,  Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez. Öğretmen veya memurun başarısını nesnel verilerle ölçemezsiniz. Bu anlayış kamuda kaos yaratır. Evinde özel ders alan bir öğrencinin başarısı ile, kahvaltı yapamadan okula gelen öğrenci başarısı öğretmene yansıyınca, çıkan sonuç ne olur? Sırça köşkte oturup, şömine başında memleket ya da eğitim hakkında ahkam kesmekle doğruyu bulmak mümkün olmuyor maalesef.Tabana inin, sorun." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.