İHO, AİHL Haftalık Ders Çizelgeleri Güncel

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, AİHL, İHO Ders Çizelgeleri ile ilgili bir duyuru yayımladı. Güncellenen Ders Çizelgelerini yayımlanayan müdürlük, ders çizelgelerinin uygulanmasına yönelik açıklamada bulundu.

İHO, AİHL Haftalık Ders Çizelgeleri Güncel
12 Haziran 2017 Pazartesi 14:30

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu İmam Hatil Lisesi ve Uluslararası AHİL Ders Çizelgeleri ile ilgili bir duyuru yayımladı. MEB tarfından yapılan duyuruda, haftalık ders çizelgeleri yer alıyor. Proje ve program uygulayan AİHL Ders Çizelgeleri, Uluslararası ders Çizelgelerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

İHO ve AİHL Haftalık Ders Çizelgesinin Uygulanmasına ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;

1-İHO haftalık ders çizelgesinin açıklamaların 4. maddesinde 19/09/2016 tarihli ve 66 sayılı TTKB kararı ile yapılan değişiklikle, 5, 6 ve 7. sınıflarda, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim, Arapça, Hz. Muhammed’in hayatı ve temel dinî bilgiler derslerini (29 ders saati) almak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı ve zorunlu ders saatine ilave olarak haftada 7 ders saatine kadar yabancı dil veya Kur’an-ı Kerim dersi verilebilecektir. Örneğin 4 saat Kur’an-ı Kerim, 3 saat de ( beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar vb. ) dersler alınabilir, ya da 7 saat Kur’an veya 7 saat yabancı dil gibi farklı seçenekler tercih edilebilir.

2-"Talim ve Terbiye Kurulu´nun 29.07.2015 tarihli ve 59 sayılı kararı ile Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri ´Türk Dili ve Edebiyatı adıyla birleştirilmiş ve 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulamaya konulmuştur." Bu nedenle, “ Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Liselerinde yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı olunamayacak dersler 9. sınıflarda “Kur’an-ı Kerim ve “Türk Dili ve Edebiyatı” dersi, 10. ,11. ve 12 . sınıflarda ise “Kur’an-ı Kerim ve “Dil ve Anlatım” dersleridir. (Dil ve Anlatım dersi kademeli olarak uygulamadan kaldırılacaktır.)

3-"Talim ve Terbiye Kurulu´nun 26.05.2016 tarihli ve 27 sayılı kararı ile Anadolu İmam Hatip Liseleri Kur’an-ı Kerim dersi yeni öğretim programı kademeli olarak uygulanmak üzere kabul edilmiştir. Genel Müdürlüğümüze ulaşan bilgilerden söz konusu öğretim programının tüm sınıflarda uygulandığı anlaşılmaktadır. Oysa söz konusu öğretim programı 2016-2017 yılından itibaren 9.sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.