Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı soruları yayınlandı 2016 Aday Öğretmen Sınavı sorular ve cevapları MEB.GOV.TR

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı soruları meb.gov.tr tarafından 21 Mart Pazartesi günü yayımlandı. İlk atamayla göreve başlayan öğretmenlerin 1 yıl fiili görevinin sonunda adaylığını kaldırmak amacıyla uyguladığı 2016 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı 19 Mart Cumartesi sabah 10.00'da yapıldı. Binlerce öğretmenin katılıp adaylığını kaldırmak için ter döktüğü sınavda öğretmenlere öğretmenlik uygulamaları ve mevzuat soruları soruldu. Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Soruları www.meb.gov.tr üzerinden yayımlandı. MEB'in öğretmen adaylığı kaldırma dönemlerinde uyguladığı Aday Öğretmen Sınavı 2016 soruları ve cevapları yayımlandı.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı soruları yayınlandı 2016 Aday Öğretmen Sınavı sorular ve cevapları MEB.GOV.TR
21 Mart 2016 Pazartesi 17:17

Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa atanan öğretmenlerin daha donanımlı, sınıf yönetimi ve öğretmenlik mevzuatına daha fazla hakim olması adına birtakım uygulamalar geliştiriyor. Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı da MEB'in bu uygulamalarından bir tanesi. Ataması yapılan ve 1 sene boyunca görevde olan öğretmenlerin Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı ile adaylığı kaldırılıyor. 2016 Aday Öğretmenliğe Geçiş Sınavı soruları ve cevapları yayımlandı. MEB'in 19 Mart Cumartesi sabah 10.00 'da uyguladığı Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı yazılı basamak sonrası aday öğretmenler sözlü sınava girecekler. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin 21 Mart 2016 ile 15 Nisan 2016 tarihleri arasında belirleyeceği bir takvim ile aday öğretmenlere sözlü sınav uygulanacak. Bu iki basamağı başarıyla tamamlayan aday öğretmenliğin adaylığı kalkmış olacak ve öğretmen asli öğretmen unvanı kazanacak. Asli Öğretmenliğe Geçiş yazılı Sınav sonuçları 8 Nisan'da, sözlü sınav sonuçları ise sözlü mülakattan 10 gün sonrasına kadar açıklanacak. Aday öğretmenlik sınavı soruları ve cevapları aşağıda.

18 Aralık 2016  Asli Öğretmenliğe Geçiş Soru ve Cevapları için TIKLAYINIZ

ADAY (STAJYER) ÖĞRETMENLERE HANGİ SORULAR SORULDU?

Aday öğretmenlerin 19 Mart Cumartesi sabah girdiği yazılı sınavda öğretmenlere üç farklı alandan toplamda 100 soru soruldu. 657 ve 4483 Sayılı Kanunlar'dan 20 soru, Bakanlık Teşkilatı, Görevleri ve Mevzuatı konularından 30 soru, öğretmenlik uygulamalarından ise toplamda 50 soru soruldu. 100 soruya karşılık stajyer öğretmenlere bu soruları cevaplamaları için 120 dakika süre verildi. 

Sınavdan çıkan bazı stajyer öğretmenler soruları çok kolay bulurken bazıları da oldukça zorlandığını, daha mantıklı ve makul sorular sorulabileceğini iddia etti. 

2016 ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

MEB bu hafta sonu 4 farklı sınav uyguladı. Aday öğretmenlik sınavı, Müdür Yardımcılığı Sınavı ve Başmüdür Yardımcılığı Sınavı ve açık lise sınavı. Dolayısıyla bu sınav sorularını sınav sonrası yayımlaması bira zaman alacaktır. Ancak ki aday öğretmenlik sorularını pazartesi veya salı günü yayımlayabilir. 

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı soruları ve cevapları bu sayfada www.meb.gov.tr ile eşzamanlı olarak yayımlanacak. Dilerseniz Kamu Saati'ni sürekli ziyaret ederek soruların açıklanıp açıklanmadığını öğrenebilirsiniz. Dilerseniz de Kamu Saati Android uygulamasını indirerek sorular MEB tarafından yayımlandığı an tarafınıza bildirim atılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Kamu Saati android uygulamasını ücretsiz olarak indirmek. Kamu Saati Android uygulamasını akıllı telefonunuza indirmek için tıklayınız.

ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAVI SORULARI A GRUBU ( PDF FORMATIYLA TIKLA İNDİR)
ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAVI SORULARI B GRUBU ( PDF FORMATIYLA TIKLA İNDİR )

 
aday öğretmenlik sınavı

Asli öğretmenliğe geçiş sınavıyla ilgili daha önce çıkmış örnek sorular için tıklayınız.

2016 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı 80 il merkezi ile 2 ilçede, 98 okulda, 769 salonda, 13 bin 812 öğretmenin katılımıyla uygulandı. Adaylara 4'er seçenekli sorular soruldu. Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavları, güvenlik nedeniyle Şırnak il merkezi yerine Cizre ve Silopi'de, Yüksekova yerine de Hakkari il merkezinde gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.