2017 İller Arası Eğitim Öğretim Hizmet Dışı Yer Değiştirme Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

MEB, 2017 Eğitim Öğretim Hizmet Dışı İl dışı atama kılavuzunu yayımladı. Peki başvurular ne zaman başlayacak? İl dışı atamalarda hangi illere tercih yapılabilecek? İşte detaylar.

2017 İller Arası Eğitim Öğretim Hizmet Dışı Yer Değiştirme Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
23 Haziran 2017 Cuma 11:20

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), taşra teşkilatında eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışında hizmet sınıflarındaki kadrolarda görev yapan personelin, 2017 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri kılavuzu yayımlandı. Eğitim Öğretim Hizmet Sınıfı dışında kalan personelin il dışı atama başvuru süreci nasıl olacak? Personel, MEB tarafıdan belirlenen 20 il/ilçe tercihinde bulunabilecektir. İl Dışı atama başvuru şartları ve 

Başvuru Esasları Nelerdir?

-- İller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 33 üncü maddesi kapsamında gerçekleştirilecektir. 

-- Başvurular 30 Haziran/12 Temmuz 2017 tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar elektronik ortamda alınacaktır.

-- 30 Haziran tarihi itibarıyla Bakanlık teşkilatı kadrolarında görev yapanlardan,  bulundukları ilde en az 5 yıl süreyle kesintisiz görev yapanlar iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda   bulunabilecektir.

-- 5 yıllık hizmet süresinin hesabında personelin hâlen kadrosunun bulunduğu ilde göreve başlama tarihi esas alınacaktır.  

--  Hizmet süresinin hesabında anılan Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin (h) bendinde ki “Hizmet süresi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesi çerçevesinde hesaplanan süreler”   hükmü uygulanacaktır. 

-- Askerlik hizmeti hariç, aylıksız izinli olarak geçirilen süreler iller arası yer değiştirmeye esas beş  yıllık sürenin hesabında değerlendirmeye sayılmayacaktır.

--  Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevli olanlar (kadrosunun bulunduğu ilde 5 yıl süreyle kesintisiz görev yapanlar) ile aylıksız izinli olanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

-- Bu kılavuzda yer alan hususların uygulanmasına yönelik açıklamalar, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr    internet adreslerinden duyurulacaktır. Bu duyurular, hak kaybına uğramamaları bakımından başvuru sahipleri tarafından takip edilecektir.   

Adayların Başvuru Esnasında Yapılacak İşlemler

Başvuru sahibi;

-- Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet adreslerinden T.C. kimlik numarası ile “Elektronik Başvuru Formu”na girerek 30 Haziran/12 Temmuz 2017 tarihleri arasında başvuru işlemini yapabilecektir. 3.2. İlan edilen kadrolar içerisinden kadro derecesi ve müktesebine (aylık maaş derece ve kademe)  uygun en fazla 20 il/ilçe tercihinde bulunabilecektir.

-- MEBBİS üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğunu ve başvurusunun onaylanıp onaylanmadığını kontrol edecektir. Başvurusunun onaylanmaması halinde tüm sorumluluk kendisine ait olacaktır.

-- İlan edilen kadrolardan kadro derecesi ve müktesebine (aylık maaş derece ve kademe) uygun kadro bulunmaması ve başvuru sahibinin istemesi hâlinde Elektronik Atama Başvuru Formunda bulunan  “Alt dereceli kadroya atanmayı kabul ediyorum” yazılı kutucuğu işaretlemesi gerekmektedir.

-- Tebligatlar e‐posta adresine yapılacağından, Elektronik Başvuru Formuna güncel e‐posta adresi girilecektir.

UYARI : Başvuruda bulunan personel, yaptığı  Elektronik Başvurusu  ile bu kılavuzda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılır. Bunun aksine yapılan eksiklik ve yanlışlıklardan doğacak sonuçlardan   başvuru sahibi sorumlu olacaktır.

2017 Eğitim Öğretim Hizmet Dışı Başvuru Kılavuzuna Ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.