657'ye terör düzenlemesi!

657 Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak düzenlemeler için çalışmalar devam ediyor. Yeni düzenlemeler kapsamında teröre bulaşan kamu çalışanları ceza alacak.

657'ye terör düzenlemesi!
26 Mayıs 2016 Perşembe 10:59

657 Devlet Memurları Kanunu'na yeni düzenlemeler geliyor. Hükümet 657'yi yeniden düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kamu çalışanlarının tabi olduğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili değişiklik çalışmaları hızla devam ediyor.

Yeni düzenlemede özellikle statülerin kaldırılması, işçi-memur yerine kamu çalışanı kavramının gelmesi gibi konular planlar arasında. Bununla birlikte, 657'ye terör düzenlemesi de gelecek. Başta paralel örgüt olmak üzere terör yapılarına bulaşan memurlar için de yeni düzenlemeler yapılıyor. Özellikle bu tür yapılarla bağı olan, destek veren, devletin kilit noktalarında bulunan personel ile şube müdürü, daire başkanı ve daha üst görevlerdeki yöneticilerin ilişikleri kesilecek.

Özellikle emniyet personali, akademik personel ve hakimler içinde düzenlemeler yapılması gündemde. Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem ve işlemlerde bulunan emniyet personeli de teşkilattan atılacak. Akademik personel için 2547 sayılı ve 2914 sayılı kanunlarda yapılacak değişiklikler ile benzer eylemlerdeki personelin ihracı sağlanacak. Hakimler için de kanunda benzer konuda düzenleme yapılması gündemde.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.