657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu değişiyor

50 yıllık devlet memurları kanunu ile ilgili yeni çalışmalar yapılıyor. Yeni dönemde kanun baştan sona değişebilir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu değişiyor
11 Kasım 2015 Çarşamba 14:28

657 Sayılı Devlet memurları Kanunu ile ilgili devasa bir değişiklik yapılması gündemde. Yeni Yüzyıl'ın haberine göre baştan sona değişmesi beklenen kanun kapsamında işçi memur ayrımının da aralarında olduğu pek çok konuda düzenleme yapılacak. 

Devlet Memurları Kanunu kapsamında yapılması planlanan değişiklikler geniş bir alanda yer alıyor. Yapılcak değişiklikler konusunda çalışan uzman bir ekip şu anda devlet memurlarının özlük haklarından iş tanımlarına kadar her şeyi yeni baştan yazmaya çalışıyor.

Gazetenin haberinde ifade edilen bazı değişiklikler ise şu şekilde sıralanıyor.

 Memurların çalışmalarını değerlendiren ödül yönetmeliği yeniden düzenlenecek.

* Öğretmenlikte performans artırılması ön plana çıkarılacak. Öğretmenlerin 3 aylık yaz tatilleri daha dolu ve planlı bir şekilde kullanılacak.

* İş tanımı yeniden yapılacak. Başarı da başarısızlık da karşılığını alacak.

* Performans, özlük haklarının belirlenmesinde, yükselmede daha etkili olacak.

* Kamu işçisi ve kamu çalışanlarının aynı statüde olması sağlanacak. Kamu işçisi ve kamu çalışanının ücret farklılıklarının ortadan kaldırılmasına özen gösterilecek.

* Suç işleyenlerin devlet memurluğundan çıkarılması kolaylaştırılacak.

* Devlet memurunu sadece üst düzey imza yetkisi olanlar temsil edebilecek, bunların sayısı da çok az olacak. Bu görevlilerin grev hakkı olmayacak. Devlet hakem kurulu bu kişilerin iyi düzeydeki ücretini belirleyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bir an evvel yeni bir yasaya ihtiyaç var.
Avatar
engelli memur - 8 yıl önce
engelli kadrosundan atandım işitme engelliyim duyum zorluğu çekiyorum ve bu durum kurumumda alay konusu bile yapılıyor mobinge maruz kalıyorum yanıbaşımdaki çok bilmiş mühendisler çalışamayanları işten atılmalı diyor zorlandığım zamanlar ben o mühendis hatuna göre işini yapmayan oluyorum sınava girmiş kazanmışım ekpss ile kendi oğlu bir baltaya sap olamayınca kuruma atanan engelliden hıncını çıkaracak eğer bu yasa değişirse aceleye getirilirse
Avatar
Necdet - 8 yıl önce
İstisnalar olabilir ancak çoğu devlet kurumunda atanayımda maaşımı alayaım devlete sırtımı dayayayım gerisi gelir zihniyeti ağır basıyor. Değişiklikte olması gerekenler var. Çalışmayanı atacaksın işten bu kadar basit ama maalesef bizim insanımız bunu suistimal edebilir. Çok açık bir şekilde kendi görüşünde olmayanı, kıskandığı ve gıcık kaptığı birinide atar.