Beyazıt Öztürk'e soruşturma açıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Kanal D ekranlarında yayımlanan Beyaz Show programına telefon bağlantısıyla katılıp PKK terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen Ayşe Çelik ile Beyaz Show programının yapımcısı ve sunucu Beyazıt Öztürk hakkında soruşturma başlattı.

Beyazıt Öztürk'e soruşturma açıldı
11 Ocak 2016 Pazartesi 14:11

8 Ocak 2016 Cuma akşamı Kanal D'de yayımlanan Beyaz Show programına telefonla bağlantı kurup kendini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik isimli vatandaşın sözleri ile terör örgütü PKK propagandası yaptığı ve Beyazıt Öztürk'ün ise bu propagandayı kesmeyerek hatta seyircileri alkışlatarak terör örgütü PKK'ya destek verdiği iddia edilmiş ancak Beyazıt Öztürk tarafınadn bu defalarca yalanlanmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, programa katılan Ayşe Çelik'in güvenlik güçleri tarafından annelerin ve çocukların öldürüldüğü yolunda beyanlarda bulunarak terör örgütü propagandası yaptığı, program sunucusunun konuşmayı alkışlattırdığı ve program sorumlusunun da yayını kesmeyerek bu olaya zemin hazırladığı ve propagandanın devam ettirilmesine izin verdiği gerekçesiyle Beyazıt Öztürk, program sunucusu ve Ayşe Çelik hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlattı.

Savcılık, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ayşe Çelik'le ilgili başlatılan soruşturma dosyasını ve Kanal D'den programın CD'sini talep etti.

Beyazıt Öztürk'ün açıklaması

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.