İçişleri Bakanlığı'nda bir ilk! Jandarmaya komutan atadı!

İçişleri Bakanlığı'nın Jandarma Genel Komutanlığı'na ilk jandarma komutanı atamasını gerçekleştirdi. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre 3 general ve 11 albayda üst rütbeye terfi etti.

İçişleri Bakanlığı'nda bir ilk! Jandarmaya komutan atadı!
31 Temmuz 2016 Pazar 08:57

İçişleri Bakanlığı'nın Jandarma Genel Komutanlığı'nda 3 general ve 11 albayın bir üst rütbeye terfi ettirilmesi ile ilgili atama kararı Resmi Gazete'de yayımladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Korgeneralliğe terfi eden Arif Çetin, 29 Temmuz'da geçerli olmak üzere Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu'nun 14'üncü maddesi gereğince Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atandı. 

Generallerin atama kararında Tümgeneral Ali Lapanta'nın korgeneralliğe, Tuğgeneral Hacı İlbaş'ın ise tümgeneralliğe terfi ettirilirken 11 Albay ise tuğgeneral rütbesine terfi etti.

Tuğgeneralliğe yükselen albayların isimleri:

Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu
Jandarma Kurmay Albay Nurettin Alkan
Jandarma Kurmay Albay Ferdi Korkmaz
Jandarma İstihkam Kurmay Albay Ali Demir
Jandarma Pilot Albay İsmail Balıbek
Jandarma Albay Semih Okyar
Jandarma Albay Mustafa Başoğlu
Jandarma İkmal Albay Münir Güzel
Jandarma Albay Ercan Yaşin
Jandarma Albay Hakan Saraç
Jandarma Muhabere Albay Engin Çırakoğlu

 

Kaynak: Milliyet


Etiketler; #jandarma #atama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.