MEB’in Yeni Genel Liseleri, İmam Hatip Liseleri mi? Ahmet Aydınsoy kaleme aldı

TEOG Lise taban puanlarına bakıldığında İmam Hatip Liseleri en düşük puanlı okullar olarak gözüküyor. Bu akıllara İmam Hatiplerin, Genel Liselerin yerini mi alacak sorusunu akıllara getiriyor. Eğitim Bir-Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, İmam Hatip Liseleri ile ilgili güzel bir yazı kaleme aldı.

MEB’in Yeni Genel Liseleri, İmam Hatip Liseleri mi? Ahmet Aydınsoy kaleme aldı
08 Mayıs 2017 Pazartesi 00:25

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrenciler iyi bir lise eğitimi için tercih işlemi yapacak. 81 ilin 2016 TEOG puanları incelendiğinde ilk beş sıra da imam hatip lisesi bulunmamaktadır. Son sıraların ise tamamına yakını imam hatip liseleri olduğu gözlemleniyor. Eğitim Bir-Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, "MEB’in yeni genel liseleri, imam hatip liseleri mi?" başlıklı güzel bir yazı kaleme aldı.

Son 10 yıla baktığımızda Din eğitiminin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor. Küresel güçlerin piyonları DAEŞ, FETÖ gibi dini kullanan terör örgütleri, dini bilgisi zayıf insanları kandırarak kendi saflarına rahatlıkla çekmiştir. 

TEOG Puanından düşük alan ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler genel liselerde olduğu gibi bu sefer İmam Hatip okullarına gönderilmektedir. Eğitim Bir-Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, son olarak kaleme aldığı yazısında İmam Hatip Liselerinin durumu ile ilgili çok güzel tespitlerde bulundu. Ahmet Aydınsoy'un yazısının tamamına haberimizin sonunda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

"MEB’in yeni genel liseleri, imam hatip liseleri mi?" başlıklı yazıyı okumak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.