Topkapı Sarayı çöküyor mu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Topkapı Sarayı' açıklaması; Kültür ve Turizm Bakanlığı Topkapı Sarayı'ndaki çökme tehlikesi ile ilgili açıklama yaptı.

Topkapı Sarayı çöküyor mu
26 Eylül 2016 Pazartesi 22:53

Kültür ve Turizm Bakan Bakanlığı Basın Müşavirliği yapılan açıklamada, bugün basında yer alan Topkapı Sarayı ile ilgili haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğduğu belirtildi.

Topkapı Sarayı Hazine Dairesi'nin restorasyonun


"İstanbul Topkapı Sarayı Hazine Bölümü Restorasyonu ve Teşhir Tanzimi İşi" kapsamında yürütülmekte olduğu ve 09 Ekim 2015 tarihinde fiilen başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Çatlaklara ve ayrıklara neden olduğu düşünülen zemin oturmaları sebeplerinin tam teşhis edilebilmesi için zemin ve duvar ölçümleri yaptırılmıştır. Söz konusu çalışmalar sonucunda yapının ve bulunduğu zeminin güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır.”


denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.