THY: Kırgızistan'da düşen uçağın THY ile alakası yok

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Kırgızistan'da düşen Türk kargo uçağının THY ile ilgisinin olmadığını açıkladı.

THY: Kırgızistan'da düşen uçağın THY ile alakası yok
16 Ocak 2017 Pazartesi 15:01

Sabah saatlerinde Hong Kong'dan Kırgısiztan'a giden Türk firmasına ait bir kargo uçağı iniş esnasında düştü. Kargo uçağının düşmesinin ardından BBC de İngilizce Twitter sayfasından haberi THY logolu uçaklarla paylaşarak; düşen uçak sanki THY'ye aitmiş gibi göstermeye çalıştı.

Ayrıca BBC'nin ardından diğer İngiliz haber siteleri de aynı fotoğafla haberi okurlarına verdi.

Başta Reuters, AFP ve BBC olmak üzere birçok uluslararası yayın organının Kırgızistan'da düşen Türk uçağının, THY uçağı olduğunu duyurması, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Söz konusu yayın organları saatler sonra düzeltme yayımlayarak, uçağın ACT Havayolları'na ait olduğunu belirtti. 

Reuters, AFP ve BBC'de çıkan haberler nedeniyle Kırgızistan'daki kaza dünyada "THY uçağı düştü" başlıklarıyla yayıldı.

Bunun üzerine Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, düşen uçağın THY'ye ait olmadığı, ACT Havayolları'nın uçağı olduğu belirtildi.

AK PARTİLİ VEKİLDEN KINAMA

AK Parti Adana Milletvekili ve Avrupa Konseyi Türk Delegasyonu Başkanı Talip Küçükcan, BBC kanalının Kırgızistan'da düşen kargo uçağının THY'ye ait olduğuna ilişkin haberini kınayarak, "BBC World yaptığı yalan ve yanlış haberle küresel marka THY'ye leke sürmeye ve güven duygusunu sarsmaya çalışıyor" dedi.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, BBC World'ün, düşen uçağın Türk Hava Yolları'na ait olduğunu belirterek ve haberinde THY yolcu uçaklarının fotoğrafını kullanarak, büyük bir skandala imza attığını ifade etti. Küçükcan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"THY küresel ve güvenilir bir marka. Ekonomik değeri yüksek ve çok güçlü bir imajı var. Müşterilerinin güven duyduğu bir şirket. BBC World yaptığı yalan ve yanlış haberle bu küresel markaya leke sürmeye ve güven duygusunu sarsmaya çalışıyor. Bu algı operasyonuna karşı THY markamızı korumalıyız. BBC World'ü protesto ederek, özür dileme çağrısında bulunmalıyız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.