Sultanahmet Köftecisinin gerçek sahibi belirlendi

‘Sultanahmet Köftesi’ markası için açılan davada kazanan taraf belli oldu. 1920 yılında açılan ‘Sultanahmet Köftesi’ markasının gerçek sahibi Elit Gıda.

Sultanahmet Köftecisinin gerçek sahibi belirlendi
23 Ekim 2016 Pazar 12:22

1920 yılında açılan ‘Sultanahmet Köftesi’ markasının gerçek sahibi belli oldu. Mehmet Seracettin Tezçakın’ın dedesi tarafından açılan ‘Sultanahmet Köftesi’ adıyla çok sayıda şubesi bulunan Sultanahmet Gıda şirketi için verilen mahkeme kararında şirketin tüm mal, ticaret, evrak, tabela, billboard, tanıtım ve reklam aracı üzerinde markasının kullanılmasına yasak getirildi.

Mahkeme, davalı şirketin “sultanahmetkofteci.com.tr” adresinin iptaline de karar verdi. Ayrıca davalı şirket, Mehmet Seracettin Efendi’nin 4’üncü kuşak torunlarına faiziyle 626 bin 993 lira tazminatın ödeyecek.

Sultanahmet Köftecisi’nin gerçek sahibinin Elit Gıda olduğu karara bağlandı. 1920 yılından bugüne kadar ‘Sultanahmet Meşhur Halk Köftecisi’ ve ‘Sultanahmet Köftecisi’ markalarını kullanan ve 2000 yılında Mehmet Seracettin Tezçakın tarafından patentini alan şirket 4 yıl önce dava açmıştı.

Mehmet Seracettin Tezçakın da 2011’de markasını, ailenin dördüncü kuşaktan oğlu İsmail Timur Tezçakın ve Mustafa Mert Tezçakın’ın da ortağı olduğu Elit Gıda şirketine devretmişti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.