Rıza Sarraf Gözaltında - Rıza Sarraf suikast parası gönderdi mi?

İran asıllı olan işadamı Rıza Sarraf (Reza Zarrab) ABD'nin Miami kentinde gözaltına alındı. Sarraf, İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak suçlaması yüzünden ABD'nin Miami kentinde gözaltına alındı.

Rıza Sarraf Gözaltında - Rıza Sarraf suikast parası gönderdi mi?
22 Mart 2016 Salı 00:01

İran asıllı olan işadamı Rıza Sarraf, Türkiye'de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında 21 Aralık'ta tutuklanmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.
Rıza Sarraf, ABD'nin Miami kentinde tutuklandı. Sarraf'a yönelik suçlama, İran hükümeti ve diğer kuruluşların Tahran'a yönelik uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için kurduğu mekanizmanın parçası olarak yüzlerce milyon dolarlık işlemlere karıştığı yönünde. Sarraf ve iki İranlı daha hakkında Manhattan'da bu suçlamalarla dava açılmıştı.

RIZA SARRAF'IN ŞİRKETİNDEN SUİKAST PARASI GÖNDERİLDİ FBI TESPİT ETTİ MİT DOĞRULADI...

Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi'ni öldürmeyi planlayan Mansour Arbabsiar'a Rıza Sarraf'ın şirketinden 1.5 milyon dolar gönderilmesini FBI'ın tespit ettiğini MİT doğruladı.
Mansour Arbabsiar'a gönderilen 1.5 milyon doların peşine düşen FBI,  Rıza Sarraf'ın adamları adına açılan şirketlere ulaştı. MİT iddia üzerine inceleme başlattı.  Hürriyet iddiayı haberleştirdi. Sarraf 'kişilik haklarının zedelendiğini' savunup dava açtı. MİT belgeyi doğrulayan yazıyı mahkemeye gönderdi, dava düştü.

RIZA'NIN ŞİRKETİ PARAYI NASIL GÖNDERDİ

Parayı gönderen 2 firmanın  Rıza Sarraf'ın kullandığı Rococo İş Merkezi'ndeki Azraİthalat  İhracat Ltd. ile Hacer Kuyumculuk olduğu iddia edildi. MİT de Zarrab ve şirketler hakkında inceleme başlattı. MİT'in hazırladığı raporda, iddiaya göre suikast için paralar Azra İthalat  İhracat Ticaret Limited Şirketi ve Hacer Mücevherat ve Kuyumculuk Turizm Otomotiv Şirketi'nden gönderildiği belirtildi.

İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı iki şirketin de adresi Rococo İşhanı olarak görünüyordu. Hacer Mücevherat ve Kuyumculuk Turizm Otomotiv Şirketi'nin kurucusu ise Zarrab'ın yakın adamı Abdulkadir Happani.  Hürriyet, iddiaları 25 Ocak 2014'te 'Son Bomba Mansour, İddia: Suikastçıya 1.5 milyon dolar' başlığıyla manşetten duyurdu. Zarrab haberin yayımlanmasının ardından 'kişilik haklarının zedelendiği' iddiasıyla dava açtı.  İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi iddiaları MİT'e sordu. MİT'in sunduğu belge ise haberi doğrulayıp davayı düşürdü.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.