Recep Akdağ'dan Kılıçdaroğlu'na flaş 15 Temmuz sorusu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ile ilgili soru yöneltti. Akdağ, "10 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde orada darbeciler tanklarıyla dururken nasıl çıkmış, onu bir anlatsın. Nasıl o kadar kolaylıkla oradan bırakıvermişler Kılıçdaroğlu'nu?" dedi.

Recep Akdağ'dan Kılıçdaroğlu'na flaş 15 Temmuz sorusu
14 Nisan 2017 Cuma 12:48

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'ndan ayrılmasına yönelik konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe iddiasının millete saygısızlık olduğunu belirten Akdağ, Kılıçdaroğlu'na darbe girişimi gecesinde ne yaptığını açıklamasını istedi.

İşte Recep Akdağ'ın konuşmasındaki önemli başlıklar:

Türkiye'nin bugüne kadar geçirdiği en kanlı darbe teşebbüslerinden birisi bu. Bu kadar kanlısına hiç şahit olmamıştık. Buna nasıl 'kontrollü darbe' der bir insan. Dikkat ederseniz, arkasından 'Şu şu ve bir de şu sebeple kontrollü darbe' falan demiyor. 'Bende bilgiler var, sonra onları açıklarım' diyor. Bu, insana, insanımıza, demokrasimize, milletimize saygısızlık, gerçekten şehitlerimize saygısızlık, gazilerimize saygısızlık.

Orada darbeciler tanklarıyla dururken nasıl çıktı?

Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'ndan ayrılırken temas kurduğu iddiasına, 'ispat ederlerse istifa ederim' diyor ya, kendisi telefon açmamış olabilir. 10 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde orada darbeciler tanklarıyla dururken nasıl çıkmış, onu bir anlatsın. Nasıl o kadar kolaylıkla oradan bırakıvermişler Kılıçdaroğlu'nu? Çok açık ifade edeyim, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ meselesinde bir yumuşak karnı var. Genel başkanlığa geliş şekline bakalım, Sayın Baykal'la ilgili kasetler, bu kasetleri sonradan FETÖ'nün yaptığı ortaya çıktı, onun hemen peşinden Kılıçdaroğlu geldi. Mantıken elbette işkillendiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun muhtemelen bir diyet borcu var ve o diyet borcunu ödüyor ama yanlış yapıyor. FETÖ konusunda millet çoktan fikrini verdi.

Kararsızların sayısı düştü

Son derece demokratik bir ortamda vatandaş kararını verme fırsatını buldu. Bunu biz anketlerin dışında da gözlüyoruz. Tahmin ediyorum ki bir ay öncesine kıyasla kararsızlar yüzde 10'lardan 3'lere kadar indi ve onların da büyük bir çoğunluğu 'evet'e döndü. Şahsi kanaatim şu anda 'evet'ler önde gidiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.