Polis akademisi sınav sorularını sızdıran 11 kişi tutuklandı

2012 yılına ait polis akademisi sınav sorularının sızdırılmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 11'i tutuklandı.

Polis akademisi sınav sorularını sızdıran 11 kişi tutuklandı
29 Kasım 2016 Salı 10:46

Ankara'da 2012 yılına ait polis akademisi sınav sorularının sızdırılmasına yönelik açılan soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklandı.

20 kişini itirafçı olduğu soruşturmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğü ekiplerince geçen hafta düzenlenen operasyonla 15 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevki yapılan şüphelilerin 12'si "silahlı terör  örgütüne üye olmak", 3'ü ise bu suçun yanı sıra "resmi belgede sahtecilik" ve  "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçundan da tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sorgunun ardından Yunus T, Uğur A, Şeref Ç, Seyit Ş, Selman Ş, Mehmet Mutlu A, Bayram A,  Abdurrahman M, Hamza Ö, Ali T. ve Abdurrahman K. tutuklanırken Yasin Tolga F, Mustafa U, Kadir A. ve Ferhat A'yı ise yurtdışına çıkma yasağı ve haftanun üç günü karakola imza vermek şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.