Namaz Kılmayan Hayvandır sözlerine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den açıklama

TRT 1'de yayınlanan Ramazan iftar özel programına katılan Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" sözlerine büyük tepki gelmişti. Konu ile ilgili Hükümet kanadından Nurettin Canikli açıklamada bulundu.

Namaz Kılmayan Hayvandır sözlerine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den açıklama
13 Haziran 2016 Pazartesi 13:52

Devlet kanalı TRT 1'de yayınlanan Ramazan Özel programına konuk olan Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın canlı yayında söylediği sözler büyük tepki toplamıştı. Aşkar'ın "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" sözlerine büyük tepki yağarken, konu Bakanlar Kurulu Çıkışı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikliye soruldu. 

TRT 1'de yayımlanan programdaki sözler hakkında sorulan soruya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Sadece bir haber olarak TRT’deki program kulağımıza geldi. Zaten suç unsuru varsa gerekli işlemler mahkemeler tarafından yapılır. Bakanlar Kurulu olarak bizim bir adım atmamız mümkün değil. Elbette herkesin bir görüşü vardır. Suç olarak telakki ediliyorsa savcılar harekete geçer gereğini yapar. Şahsi görüşümüzün açıklanması farklı yorumlara sebep olabilir" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Aşkar ne demişti?



TRT’de Ramazan ayı dolayısıyla iftar öncesi yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ isimli programa katılan Prof. Dr. Mustafa Aşkar, "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" diyerek çok tartışılacak bir açıklamada bulunmuştu. Konunun ayette geçtiğini ifade eden Aşkar, insan dışında bir varlığın alnının secdeye gelmediğini, insanın ‘namaz ergonomik’ yaratıldığını ve bu yüzden secde ettiğini belirtmişti.

Aşkar son olarak konuyla ilgili, "Ben düz söyleyeyim, ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin, yani namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" şeklinde cümle kurarak, sosyal medyada tepki çeken isim olmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.