Muhsin Yazıcıoğlu'na suikasti Fethullah Gülen yapmış

2009 yılında helikopter kazası nedeniyle hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na en yakın isimlerden biri olan Mehmet Koçak, Yazıcıoğlu'nun suikastini Fethullah Gülen'in yapmış olabileceğini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'na suikasti Fethullah Gülen yapmış
01 Ağustos 2016 Pazartesi 10:36

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na en yakın isimlerden biri olan Mehmet Koçak, 2009 yılında Yazıcıoğlu'nun ölümüne sebep olan helikopter kazası ile ilgili 'suikast' şüphesi nedeniyle üç FETÖ mensubuna açılan soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.

Star gazetesinde yer alana haberde, Yazıcıoğlu'nun takipsizlik nedeniyle kapatılan dosyasında bulunan 3 şüpheli ismin darbe girişimi soruşturmasında FETÖ üyesi olarak tutuklanmasıyla tekrar açılan soruşturmada Yazıcıoğlu'nun ölüm nedeninin aydınlatılması için umut doğdu.

Gülen'in her zaman Yazıcıoğlu'na karşı olduğunu belirten Koçak  "Eğer Yazıcıoğlu, bir suikast sonucu ölmüşse, bunu ya sol bir terör örgütü ya da Gülen yapmıştır" diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun, 'Devletin içinde, millet imkânlarıyla kabadayılık yapan bu çetenin anasını okurum' dediğini hatırlatan Koçak, "Ölümünden önce, Gülen'in adamları Yazıcıoğlu ile görüşmek istediler. Yazıcıoğlu bana, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Gülen'in de desteklediği bir partiye kuruluşuna kendisinin de katılmasını ve Anadolu'da destek istediğini anlattı. Muhsin Bey, 'Gülen'in farklı ülkelerin istihbaratlarıyla ilişkisi var' diyerek buna kabul etmemiş. Özal'da bunun farkında olduğunu ama Gülen'in ABD yerine Türkiye'nin kullanmasını sağlamaya çalıştığını söylemiş ama Yazıcıoğlu yine kabul etmemiş. Yazıcıoğlu, Gülen cemaatinden çok eğitimli ve yetenekli isimlerin BBP'ye üye olup partiyi ele geçirmek istediklerini ama kendisinin 'Aramızda olabilirler ama yönetim kadrolarında olmalarını sürekli engelledim. Sızmalarını engellediğimi için Gülen beni sevmiyor' dedi." ifadesinde bulundu.

Koçak, Yazıcoğlu'nun Gülen ve etrafındaki isimler için kendisine "Fetullah Gülen'in bir proje olduğunu, adımın Muhsin olduğu gibi eminim" dediğini de belirtti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Manolya - 8 yıl önce
bencede bunun ustune gidilsin bunlarin hesabi sorulsun sehitlerimizin kanlari yerde kalmasin bu hainler bu hainligin cezasini idamla ödesin
Avatar
Musa tayar - 8 yıl önce
Mekanı cennet gül bahçeleri olsun seni hic bir zaman unutmayacağız reiz