Mehmet Şimşek: "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kökten değişmeli"

Uludağ Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 657 sayılı Devlet Memuru kanununun kökten değişmesi gerektiğini ifade etti.

Mehmet Şimşek: "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kökten değişmeli"
26 Mart 2016 Cumartesi 11:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Uludağ Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Devlet Memurlarının tabi olduğu 657 sayılı kanunun tamamen değişmesi gerektiğini belirten Şimşek, Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç olduğunu söyledi.

Devlet memurlarını kapsayan 657 sayılı yasa sil baştan değişiyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kamuda çalışanların tabi bulunduğu 657 sayılı kanunun kökten değişmesi gerektiğini ifade etti. Kamu çalışanlarının varlık sebeplerinin millete hizmet olduğunu vurgulayan Şimşek, Performansı ölçülmediği, iş garantisinin olduğu bir şeyden verim alınamayacağını belirtti. Şimşek, Hem ücret yüksek, hem iş garantisi yüksek. Performansı ölçme, iş garantisi ver, özel sektöre göre daha yüksek ücret ver. Buradan verim alabilir misiniz?" dedi. 

Devletin vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Şimşek, Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu dönem de de 657 sayılı kanunun kökten değişmesi gerektiğini ifade etti. 

Mehmet Şimşek, memurların özel sektöre göre daha yüksek maaş aldığını ama verimin az olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Aynen katılıyorum. Yeni bir felsefe ile ele alınmış günümüz dünyasının İhtiyaçlarına cevap verecek yeni bir yasa yapılmalı.
Avatar
aaa - 8 yıl önce
memurun ekmeğine göz dikmeyin