Kutlu Doğum Haftası 2016 ne zaman başlıyor?

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) doğumu şerefine düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin başlamasına az bir zaman kaldı. 2016 yılında "Gelin Birlik Olalım" teması ile kutlanacak 2016 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nerelerde olacak?

Kutlu Doğum Haftası 2016 ne zaman başlıyor?
13 Nisan 2016 Çarşamba 11:38

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 tarihinden itibaren hazırlanan Kutlu Doğum etkinlikleri her yıl düzenli bir şekilde organize ediliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumu şerefine düzenlenen etkinlikler Kutlu Doğum Haftası'nda dualar ve Kuran-ı Kerim okunarak yapılıyor. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) Hicri takvime göre 12 Rebiü'l Evvel'de doğmuştur. Her yıl miladi takvime göre farklı haftalarda düzenlenen Kutlu Doğum 2016 yılında 14-21 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte Kutlu Doğum Haftası teması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen temalarla organize ediliyor. Bu yıl "Gelin Birlik Olalım" teması ile kutlanacak 2016 Kutlu Doğum Haftası toplumun her kesimine hitap edecek.

Kutlu Doğum Haftaası açılış programı ATO Ankara Congresium'da düzenlendi.  Açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nın Mevlid-i Nebi'nin alternatifi olmadığını belirterek, Kutlu Doğum Haftası Mevlid-i Nebi'nin alternatifi değildir. Kutlu Doğum Haftası dini ve tabudi bir gün, gece ve hafta değildir, ilmi, fikri bir haftadır. Yani Resulü Ekrem'i (SAV) daha önce nasıl Mevlid programlarında anıyorsak bu sefer miladi takvime göre anlama, onun rahmet mesajını bütün insanlık ile buluşturma çabası ve gayretinden ibarettir." şeklinde konuştu.

Mehmet Görmez, gelin birlik olalım temasıyla işlenecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili, "Bu sene ise biz 'gelin birlik olalım' Hz Peygamber tevhid ve vahdet ilişkisini ele almaya karar verdik. İnsanlığı yüceltmek için, insanlığı diriltmek için, insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım çağrısında bulunacağız. Bu çağrımız öncelikle bütün insanlığa sevgili Peygamberimizin insanlığa çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız." dedi.

20 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek Kutlu Doğum Haftası'nda Türkiye'nin birçok yerinde etkinlik yapılacak. 

Kutlu Doğum Haftası'nda müslümanlar Kuran-ı Kerim ve Hadis-i Şerifler okuyarak Peygamber Efendimiz'i (SAV) anıyor. Pek çok noktada da güzel etkinliklerin yapılacağı 2016 Kutlu Doğum Haftası ile ilgili Diyanet internet sitesinden (http://kutludogum.diyanet.gov.tr) etkinliklerle ilgili tüm bilgileri paylaştı. Bu Kutlu haftada Türkiye ve Dünya genelinde yapılacak tüm etkinliklerin bilgilerine vatandaşlar rahatlıkla ulaşabilir. 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.