İstanbul'da ByLock kullanan askerlere 15 yıl hapis

FETÖ'ye yönelik operasyonlar tüm ülke genelinde hız kesmeden devam ediyor. FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan 7 asker için hazırlanan iddianame onaylanarak İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İstanbul'da ByLock kullanan askerlere 15 yıl hapis
22 Ocak 2017 Pazar 15:10

Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) elemanlarından 7 asker şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklanan askerler ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle mahkemeye gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün haberleşme programı "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle 2 subay ve 5 astsubay olmak üzere 7 şüpheli asker hakkında iddianame hazırlandı.

FETÖ'nün yapılanmasıyla örgütün eylemlerine yer verilen iddianamede, örgütün TSK içerisinde nasıl yapılandığı ve ne tür faaliyetler yürüttüğü anlatıldı.

Örgütün haberleşme amacıyla sadece kendi üyelerinin kullandığı belirlenen "ByLock" programına ilişkin bilgilerin yer aldığı iddianamede, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne katılmayan ancak "ByLock"u kullanan askerlerin halen TSK'da görev aldığı ve bunlara yönelik soruşturmaların sürdüğü vurgulandı.

İddianamede, 7 tutuklu FETÖ şüphelisi askerin, "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkeme heyetinin, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor. İddianamenin kabulü halinde şüpheliler hakim karşısına çıkacak.

Bu arada aynı konuyla ilgili cumhuriyet savcılarından Ergün Güçlü tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan diğer iddianamede de "ByLock" kullandığı gerekçesiyle 10 asker hakkında aynı suçtan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.