İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısını hangi terör örgütü düzenledi?

10 Aralık 2016 Cumartesi saat 22.30 sıralarında İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında bulunan Çevik Kuvvet polislerine yönelik bombalı terör saldırısında çok sayıda polis şehit oldu ve yaralandı. Peki bu kanlı terör saldırısını kim gerçekleştirdi? Detaylar haberimizde.

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısını hangi terör örgütü düzenledi?
11 Aralık 2016 Pazar 15:50

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadyumu yakınlarındaki bombalı terör saldırısında 30'u polis 38 kişi şehit oldu. 166 kişinin yaralandığı kanlı terör saldırısını kim gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıyı kimin gerçekleştirdiği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  bombalı terör saldırısının planlı bir saldırı olduğuna işaret ederek, "Doğrudan doğruya hedef polis teşkilatımızdır. Beleştepe denilen yükseltinin olduğu yerde bombalı araç patlıyor. Yüzlerce kilo bomba kullanılmış. En az 300-400 kiloluk patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafında tahmin ediliyor. Büyük bir çukur açılmış ve araba yok ortada, paramparça olmuş. Maçka Parkı'nda da polis diğer şahsa dur dediği anda 4 polis ve sivil vatandaşımız şehit oluyor. Çok haince, alçakça bir saldırı" dedi.

Saldırıyı PKK yapmış olabilir

Numan Kurtulmuş, saldırıyı hangi terör örgütünün gerçekleştirdiği  konusunda açıklamada bulundu. Kurtulmuş, "Oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği takdirde bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleşince açıklaması yapılacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.