İsmail Koncuk'tan Önemli Açıklama : Ohal Değil Olağan Hale Dönülmelidir

  Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı ankete ilişkin görüşlerini açıklayan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Anket sonuçları bizim tahminlerimizin de ötesinde bir vahameti ortaya koymaktadır” dedi. 

İsmail Koncuk'tan Önemli Açıklama : Ohal Değil Olağan Hale Dönülmelidir
25 Eylül 2016 Pazar 15:30

 
        Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı ankete ilişkin görüşlerini açıklayan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Anket sonuçları bizim tahminlerimizin de ötesinde bir vahameti ortaya koymaktadır” dedi. Koncuk şunları söyledi: “15 Temmuz sonrasında yaşananlardan doğrudan etkilenen kesim olan kamu görevlilerinin içinde bulundukları durumun incelenmesi açısından bu anket son derece önemli ve dikkate alınması gereken sonuçlar içermektedir.
15 Temmuz sonrasında alınan tedbirlerin özellikle kamu görevlileri üzerinde büyük bir baskı oluşturduğu açıktır. Bu anket ise bu baskının yarattığı huzursuzluğun herkesin tahmininin üzerinde olduğunu göstermiştir.
 
Hiç kimsenin terör örgütleri ile mücadeleye “Hayır” demek gibi bir ihanet içerisinde olamayacağı açıktır. Türkiye’nin son derece zor ve kritik bir dönemeçte olduğu bu günlerde, en çok ihtiyaç duyduğumuz olgu ise adalet ve güvendir. Ne yazık ki, terör örgütü ile mücadele esnasında ve bunun öncesindeki ihanet sürecinde yaşananlar, vatandaşlarımızın adalete olan inancını, mahkemelere olan güvenini kaybetmesine neden olmuştur.
 
Bizleri terör belasından kurtaracak olan; yetkililerin bir sarraf hassasiyetinde suçlu ile suçsuzu ayırt etmesi ve bu süreçte bir tek masumun bile zarar görmesinin önüne geçmesi zorunluluğudur. Anketlerde çıkan sonuçlara göre, her üç memurdan birinin tehdit edildiği, yüzde 54’ünün imkânı olması durumunda işten ayrılmayı düşündüğü, hatta anketi cevaplarken bile büyük bir endişe taşıdığı görülmüştür. Bu durum kabul edilemez ve sürdürülemez bir süreci işaret etmektedir. Terörle mücadele edeyim derken, vatandaşların yüreğine korku ve endişe salmak, bu mücadeleyi sekteye uğratacaktır.
 
Hukuk devleti ilkelerinden çıkmadan, yargısız infaz yoluna başvurmadan, asılsız ihbarları dikkate almadan ve bu işi bir cadı avına dönüştürmeden terörle mücadelemizi yürütmek durumundayız. Yapılan her işlemin kamu vicdanında sorgulandığı bu dönemde,  kamu görevlileri anketimize verdikleri cevaplarla kurunun yanında yaşın da yandığını, bazı kendini bilmezlerin süreçten faydalanarak kamu görevlilerini sindirmeye, korkutmaya ve bu karmaşadan rant devşirmeye çalıştığını açık yüreklilikle ortaya koymuşlardır.
 
OHAL süreci, özellikle kamu görevlileri üzerindeki baskının sürmesine ve kamu hizmetlerinin aksamasına yol açacak nitelikleri içinde barındırmaktadır. Bu nedenle ihtiyacımız olan OHAL değil bir an önce OLAĞAN HAL’e geçerek, terör belasının ülkemizi soktuğu bu gerilimli süreçten çıkmak ve kamu görevlilerini rahatlatacak, onlara güven verecek adımlar atmaktır.”   
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.