İsmail Koncuk'tan kamudan ihraç açıklaması: Masum insanlar yargısız infaza tabi tutulmalı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KHK ile kamudan ihraçla mağduriyet yaşayanlar için "Tek talebiniz masum insanların yargısız infaza tabi tutulmamasıdır" dedi.

İsmail Koncuk'tan kamudan ihraç açıklaması: Masum insanlar yargısız infaza tabi tutulmalı
04 Ekim 2016 Salı 11:39

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, OHAL kapsamındaki KHK ile kamudan ihraç edilenlerle ilgili "Türkiye Kamu-Sen olarak tek talebiniz masum insanların yargısız infaza tabi tutulmamasıdır" diye konuştu.

Kamudan ihraç ile ilgili değerlendirmede bulunan İsmail Koncuk şu açıklamalarda bulundu:

"Yetkililerle yaptığım görüşmede ihraç ve açığa almalarla ilgili her valiliğin farklı davrandığı, kimisinin çok yavaş kaldığını ifade ederek, bu konuda valiliklere bir talimat gönderilmesinde yarar olacağını, üniversitelerin daha sıkıntılı olduğunu söyledim.

Yetkililer ise bu konuda bir tarih sınırlaması yapmadıklarını, bunu belli bir tarih aralığına sıkıştırmanın çalışmaların alel acele yapılması sonucunu doğuracağından endişe ettiklerini ifade ederek, valilikler tarafından ihraçlarla ilgili dilekçelerin değerlendirildikten sonra silsile yoluyla Başbakanlığa gönderileceğini, kararın burada verileceğini, bir düzenleme yaparak 1 yıl sonra dahi masumiyeti ortaya çıkanların göreve dönmesini mümkün hale getireceklerini açıkladılar.

Gördüğüm kadarıyla, ilk günlerde yaşanan sert yaklaşım, yerini daha olumlu bir yaklaşıma bırakmış.En azından, şuanda fetö terör örgütü ile doğrudan teması olmayan insanların tespit edilmesi konusunda, yavaş yavaş daha aklı selim bir yaklaşım oluşmaktadır.

Bu konuda gerek MHP gerek CHP'nin ikili görüşmelerdeki uyarıcı açıklamaları da son derece önemli rol oynamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanının "At izi it izine karışmasın." şeklindeki açıklamaları da olaya başka bir boyuttan bakılması sürecini başlatmıştır, tabiki.

Türkiye Kamu-Sen olarak ilk günlerden bu yana ortaya koyduğumuz aklı selim açıklamaları da bu aşamada önemli görmek gerekir.Bazı haber siteleri dahi bu konudaki haberleri verirken, ilk günlerdeki "vurun, kırın" anlamındaki tavırlarından çark etmiş görünmektedir.

Bu açıklamalarından kamuda yaşanan problemlerin kökten sona ereceği, açığa alınanların, ihraç edilenlerin tamamının göreve iade edileceği sonucu çıkarılmamalıdır.Bizim Türkiye Kamu-Sen olarak ilk günden bu yana "soruşturma yapılsın, savunma hakkı verilsin" talebimiz hala tam anlamıyla yerine gelmemiştir.

Bizim, Türkiye Kamu-Sen olarak, tek ve en önemli talebimiz, söz konusu fetö terör örgütünün organize ettiği alçak darbe girişimine bir şekilde destek sağlayanların tespit edilerek masum insanların yargısız infaza tabi tutulmamasıdır.Bu tespiti ise sadece evrak üzerinden yapmak, peşin hükümle yaklaşmak bizi doğruya götürmeyecektir.

İşte, bugün, geldiğimiz noktada bunları yapabilmek için, mevcut tüm kriterlerin yeniden değerlendirilmesi şarttır.Aksi takdirde bir arpa boyu yol gidilemeyecek, fetö terör örgütünün beyin takımı yerine, bir çok masum insanın mağdur olması süreci devam edebilecektir.

Ben, bu konuda, daha olumlu bir süreç yaşayacağımıza olan inancımı muhafaza ediyorum.Ülkemiz, gerek iktidar ve muhalefet gerekse sivil toplum örgütlerinin yakalayacağı ortak vicdan ve akıl ile bu zor süreci de en az zararla atlatacaktır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Hukuk önemli