İhraç edilen askeri personellere FETÖ operasyonu: 31 gözaltı

FETÖ nedeniyle meslekten ihracı yapılan ve hakkında gözaltı kararı çıkarılan kişilere yönelik operasyon yapıldı. 31 kişi gözaltında...

İhraç edilen askeri personellere FETÖ operasyonu: 31 gözaltı
02 Ağustos 2017 Çarşamba 20:03

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,  FETÖ silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK)  yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında, 3'ü meslekten ihraç edilmiş, 30'u  aktif TSK çalışanı 33 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi  olmak" suçlarından yakalama kararı verildi.

Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Bartın, Muğla, Balıkesir,  Zonguldak, Muş, Batman, Elazığ, Giresun ve Eskişehir'deki eş  zamanlı operasyonlarda, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 27 astsubay ve 2 askeri öğrenci  gözaltına alındı. 

2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.